Prihotko: Rusija spremna da bude partner Srbiji u izgradnji nuklearne elektrane

Visoki zvaničnik Vlade Rusije Sergej Prihotko rekao je da srpska aviokompanija "Er Srbija" pregovara s ruskom civilnom aviokompanijom "Suhoj" o kupovini aviona "Suhoj Superdžet 100", o formiranju centra za remont ovih aviona na beogradskom aerodromu, kao i o kupovini letelica MS-21, koje su u pripremnoj fazi.
Prihotko je rekao da je Rusija spremna i da bude partner Srbiji u izgradnji nuklearne elektrane, ako se ona odluči da pokrene nuklearni energetski program, da učestvuje u izgradnji Centra za nuklearnu energiju, tehnologiju i inovacije, o čemu vlade dve zemlje pripremaju sporazum.
 
Prema njegovim rečima, uspostavljanje zone slobodne trgovine između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije, o čemu će ugovor biti potpisan 25. oktobra u Moskvi, ne ugrožava interese EU.
 
"Sporazum o zoni slobodne trgovine između EAEU i Srbije ne ugrožava interese trećih strana, uključujući članice EU. Prema zvaničnim dokumentima EU, zemlje kandidati za članstvo mogu da imaju specijalne trgovinske odnose s drugim zemljama sve dok ne postanu članice EU", rekao je Prihotko, prenosi TASS.
 
On je novinarima u Moskvi uoči današnje posete ruskog premijera Srbiji rekao da je za Rusiju važno da približavanje Srbije članstvu u EU neće dovesti do smanjenja rusko-srpske saradnje.
  • Katarina

    01.11.2019 11:05
    Sto da ne?
    Najgore je kad pocnu komentarisati oni koji nemaju pojma o tome, znaju za Cernobilj i ni jednu vise elektranu na svetu... Previse smo mi zaostali za nuklearnu energiju, svakako, nista od toga, opustite se...
  • proka

    23.10.2019 08:32
    eksperiment
    do sada su nas rzbucavali i uništavali na razne načine samo još ovo nisu probali . Čemu doživotna robija kada može po kratkom postupku . Mi i ovako sebe najbolje uništavamo ( ovo je samo mala bratska pomoć )
  • razmisljaj

    22.10.2019 14:12
    Bum
    Srbija pecurka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.