Počinje Sajam knjiga u Beogradu

Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, počinje danas na Beogradskom sajmu, a počasni gost ove godine je Egipat.
Sajam će večeras otvoriti predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović, a u ime zemlje počasnog gosta govoriće direktor Međunarodnog sajma knjiga u Kairu Haitam Al Haj Ali.
 
Kapije sajma za posetioce biće otvorene od 10 časova, a pod sloganom "Pismo=glava" sve do 27. oktobra u programima Sajma knjiga predstaviće se 500 direktnih izdavača, od kojih 60 dolazi iz inostranstva.
 
Tokom osam dana posetioci Beogradskog sajma moći će da sagledaju aktuelnu domaću izdavačku produkciju, a ljubitelji knjige moći će da prisustvuju mnogim tribinama i promocijama novih i vrednih izdanja.
 
Pored predstavljanja egipatskih autora i nekoliko tematskih izložbi biće organizovano na desetine tribinskih programa.
 
Neki od naših najboljih pisaca i književnih kritičara zameniće mesta, a slavni filmski reditelji govoriće o svom odnosu prema književnosti.
 
Velika pažnja biće usmerena na život i delo Danila Kiša, Milorada Pavića i Oskara Daviča čije godišnjice smrti obeležavamo tokom cele godine.
 
Školski dan 24. oktobra biće ulepšan dečijim čitalačkim časom, kada će učenici osnovnih škola govoriti stihove bajke Dobrice Erića i Grozdane Olujić, nakon čega će najmlađim posetiocima Ljubivoje Ršumović predstaviti Akademiju "Saradnici sunca".
 
Veliku strip radionicu vodiće strip autor i pedagog Marko Stojanović.
 
Na Sajmu knjiga u Beogradu osim izdavača iz Srbije učestvuju i izdavači iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Maroka, Alžira, Tunisa, Nemačke, Belorusije, Švajcarske i Albanije. U izložbenom programu učestvovaće Slovačka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija