Penzionerima 5.000 dinara oko 5. novembra

Jednokratna pomoć penzionerima od 5.000 dinara biće isplaćena oko 5. novembra, mesec dana ranije nego što je planirano, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.
Penzionerima 5.000 dinara oko 5. novembra
Foto: 021.rs
"Ovo je samo prvi korak ka tome da našim penzionerima bude bolje. Ovoga ne bi bilo da nije završena konsolidacija naših javnih finansija i da nismo prošli kroz težak period reformi od 2014. godine", rekao je Mali.
 
Kako je dodao, sada sa suficitom u budžetu i sa stabilnim finansijama država može da pomaže najstarijim građanima.
 
Mali je najavio da već od 1. januara kreće i povećanje penzija po tzv. "švajcarskoj formuli". "Penzije će zavisiti od povećanja prosečne plate i rasta inflacije u našoj zemlji. Već sada možemo da kažemo da će to biti oko 5,3 - 5,4 odsto", dodao je Mali.
 
Naveo je da će prosečna plata u Srbiji već u decembru biti veća od 500 evra i dodao da će rasti iz meseca u mesec.
 
"Kako nam se poboljšava stanje u ekonomiji, rašće i penzije na jednoj stabilnoj, održivoj osnovi i to je prava budućnost jer osim puteva koje gradimo i fabrika koje otvaramo veoma je važno da rastu i plate u javnom sektoru i penzije za naše najstarije sugrađane jer je to životni standard za koji smo se borili", dodao je Mali.
  • Miki

    24.10.2019 16:48
    Sramota
    Ne samo da srame ovaj narod sa ovom crkavicom, vec i odlazu i lazu... Citao sam jos pre skoro 15 dana da ce za 15 dana svim penzionerima biti uplaceno po 5000din, a sad je to 5. Novembra... To nije 15 dana, to je 25 dana. Bednio
  • Puk. Ratko Puškaš

    22.10.2019 17:50
    ...
    Od petog novembra kreću reklame u od ranije poznatim prodajnim objektima: "Penzioneri! Grejalica za noge za samo tri hiljade devetsto devedeset devet dinara sa popustom na čekove građana!". Dođite i uverite se! Samo u lancu prodavnice tehnike i tehničke opreme AV & AV, sa inovativnom uvoznom metodologijom od ranije poznatom prodavcima cigareta.
  • Space

    22.10.2019 16:55
    Najgori pljačkaroši su na vlasti, i dužni ste 5 godina plate i penzije i to sa kamatom, a 5000 dinara sve i da povećavate mesečno, ne bi bilo dosta koliko je sve bezobrazno poskupelo............

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija