Krkobabić: Nastavlja se akcija formiranja poljoprivrednih zadruga

Ministar zadružen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić rekao je danas da se nastavlja akcija "500 zadruga u 500 sela", iako je za tri godine postignut cilj i osnovano 580 zadruga.
Krkobabić: Nastavlja se akcija formiranja poljoprivrednih zadruga
Foto: 021.rs (ilustracija)
On je u Gradskoj upravi Loznice, gde je učestvovao u radu sednice Saveta Mačvanskog upravnog okruga na kojoj se govorilo o ravoju sela i zadrugarstva, novinarima rekao da je u tom okrugu formirano 14 novih zadruga.
 
"Usitnjen posed u Srbiji koji u proseku iznosi pet hektara nameće obavezu udruživanja poljoprivrednika u zadruge", rekao je Krkobabić.
 
Dodao je da je otvoreno i pitanje sela i iseljavanje mladih i da je to danas najvažnije pitanje, a da problem Kosova ne bi postojao da nije bilo iseljavanja. Ministar je istakao da se "mora delovati zajednički" da bi se sprečilo pustošenje sela.
 
"Hajde da otkupimo napuštene kuće i ustupimo ih mladim bračnim parovima, da damo državno zemljište u dugoročni zakup, a zatim popravimo infrastrukturu i sve ono što čini društveni standard obrazovanje, kulturu, sport", rekao je Krkobabić.
 
On je u selu Runjani obišao pčelarsku zadrugu "Sweet bee house" koja je od države bespovratno dobila 7,5 milion dinara za nabavku 250 košnica i kompletnu opremu za pakovanje meda za koji su zainteresovani kupci iz Norveške. "Ovo je obrazac za dobro korišćenje dodeljenih sredstava", rekao je Krakobabić.
 
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac rekao je da na tom području aktivno rade 53 zadruge.
  • papadubi

    23.10.2019 23:37
    A?
    Krko babicu kad ce ti biti dosta?
  • Postar Bozza

    23.10.2019 23:04
    Drugo ime za pljacku...
    "Nastavlja se akcija formiranja poljoprivrednih zadruga..."
    - U prevodu, nastavlja se sistematsko pljackanje prihoda Poste Srbije i potkradanje njenih zaposlenih.
    - Ono sto su poceli Krkobabici, nastavila je njihova kafe-kuvarica, pardon, "direktorka" PTT RS..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.