Đorđević: Iniciraću da se telegrami štampaju na ćirilici

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je da će inicirati da se telegrami štampaju na ćirilici.
Đorđević: Iniciraću da se telegrami štampaju na ćirilici
Foto: 021.rs
On je to rekao u Narodnoj skupštini, odgovarajući na pitanje narodnog poslanika Miladina Ševarlića zašto se u našoj zemlji telegram ne može poslati na ćirilici.
 
"Nisam resorni ministar za 'Poštu Srbije', ali svakako imam pravo kao ministar u vladi da iniciram to, i to ću svakako i učiniti. Mislim da to neće biti problem za njih i će pošta vrlo brzo to da promeni", rekao je Đorđević na sednici na čijem je dnevnom redu, između ostalog, Predlog zakona o poštanskim uslugama.
 
Đorđević je podsetio da je ranije inicirao i da PIO fond rešenja izdaje na ćirilici i da je to učinjeno.
 
"Kada sam, na početku svog mandata, od strane grupe poslanika iz Srpske radikalne stranke čuo da PIO fond svoja rešenja daje na latinici, kao ministar sam inicirao i PIO fond je vrlo brzo uveo da se sva rešenja pišu na ćirilici", dodao je Đorđević.
  • LoKaLnO TaNdRkAlO

    26.10.2019 09:29
    I obavezno
    I obavezno da se svi programski jezici pod hitno prebace na ćirilicu.
    Naravno uvoz elektronskih komponenti da da bude odobren samo na one koje imaju oznake na ćirilici.

    Auto da se može registrovati samo ako mu marka i oznaka modela zvanično na ćirilici.
  • Maja

    24.10.2019 14:43
    Za Milana

    Zamisli,imam i telefon znaš onaj pametni i računar.Ali eto u doba kad su mene vaspitali smatralo se neukusnim i nevaspitanim nekom izraziti saučešće mejlom....kad već nisi u mogućnosti lično.To mi ga dođje nekako kao poslovna prepiska.Jedan manje...Ali cenim da ti to ne razumeš...
  • high ISO

    24.10.2019 13:07
    ФКНС, ta ,,osisana,, latinica je kao testovi intiligencije koji kruze internetom gde svakakvi karakteri zamenjuju slova. A i za balavce od juce koji nisu koristili programe i telefone bez nasih fontova. Zaboravio? Ah da, i za one koji se kontaktiraju samo u lokalu, koji hoce da budu serifi u selu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.