Veran Matić: Postoje svedoci da je Simonović dao nalog za paljenje kuće novinara

Predsednik državne komisije za istraživanje ubistava novinara, Veran Matić, izjavio je da postoje svedoci da je tadašnji predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović izdao nalog za paljenje kuće novinara.
Veran Matić: Postoje svedoci da je Simonović dao nalog za paljenje kuće novinara
Foto: Medija centar Beograd
"Mesec dana pre nego što je Jovanoviću zapaljena kuća, divljački je pretučen glavni urednik portala Željko Matorčević. Istraga slučaja nije dala nikakve rezultate, a kasnije smo saznali i zašto, jer je lokalna policija imala svoje učesnike u tom događaju", rekao je Matić za "Danas".
 
On je ocenio da ne bi bilo lokalnog prikrivanja, a sigurno bi bila ispitana i uloga predsednika opštine, da je tu istragu, uz policiju Grocke, vodio i specijalizovani tim za brze istrage dela protiv novinara. Konstatovao je da trenutno ne postoje uslovi i okruženje za slobodan i bezbedan rad novinara u Srbiji.
 
"Trenutna atmosfera u društvu, kada je u pitanju bezbedan rad novinara, zatrovana je nekažnjivošću za govor mržnje i pretnje. Time što takav govor nije uopšte ili dovoljno kažnjavan, stvoren je utisak da je sve dozvoljeno, čak i poželjno u verbalnim obračunima", ukazao je Veran Matić.
 
Prema njegovom mišljenju, u samom centru nalazi se politička i društvena elita, koja diktira snagu i obim nipodaštavanja, vređanja, diskreditovanja novinara i medija koji se bave istraživačkim novinarstvom "ili su politički pročitani kao deo suprotnog tabora".
  • Antifa

    25.10.2019 20:43
    Kakav narod da ustaje, kakva čast. Simonović je odavno smenjen....
  • ILIJA KOCIC

    25.10.2019 14:19
    Simonovic dao nalog za paljenh
    Ustani narode u odbrani cacti, slobode i ljudskog dostojanstva.
    Nije srbski cutati dok komsiji gori kuca, a na vratima ga ceka ubica.
    Ako tako nemo gledamo, sutra ce i nasa goreti
  • Anon

    25.10.2019 12:44
    Veran Matić odaje vojne tajne iz Krušika, evo spremaju se specijalci da ga zatvore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.