Usvojeno: Penzionerima 5.000 dinara pomoći početkom novembra

Skupština Srbije usvojila je danas rebalans ovogodišnjeg Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje koji omogućava isplatu novčane pomoći penzionerima od po 5.000 dinara.
Usvojeno: Penzionerima 5.000 dinara pomoći početkom novembra
Foto: 021.rs
Kako je najavljeno, novac će penzionerima biti isplaćen početkom novembra.
 
Ministar finansija Siniša Mali ranije je izjavio da su sredstva obezbeđena u skladu sa mogućnostima PIO fonda, a zahvaljujući ostvarenim prihodima od doprinosa za PIO u višem iznosu od planiranih za period januar avgust 2019. Sredstva su obezbeđena i na osnovu nižeg izvršenja rashoda, pre svega po osnovu prinudnih naplata po sudskim sporovima.
 
Ukupni prihodi i primanja Fonda, odnosno rashodi i izdaci rebelansom plana za 2019. godinu, utvrđeni su u iznosu od 668,14 milijardi dinara, što je za 8,04 milijardi dinara više od predviđenog iznosa.
  • Xyz

    30.10.2019 15:47
    Zasto
    Spc malo-malo pa dobije milione eura donacija a penzionerima otimate i onako stamotno male penzije!Gde su doplatne postanske markice kao za SPC .Stam vas bilo
  • mila

    30.10.2019 15:15
    dosta vise
    Kao da daju penzionerima po 50.000 hiljda. Vec mi je muka od toga. Sram vas bilo.
  • Penzioner

    30.10.2019 12:21
    sirotinja
    " U skladu sa mogućnostima....."PIO fond je prazan ok ali po kakvim mogućnostima ste dali naše pare Zvezdi,Partizanu,Srebrenici,Drvaru,SPC-u....odakle su se tu stvorile mogućnosti.Dajete ovom narodu milostinju,pogledajte vozila građana stara u proseku 10-15 godina a vozila SPC-a.Građanima stalno nameti i neplaćene komunalije a SPC ste oslobodili poreza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.