Draža Mihailović dobio ulicu u Kragujevcu, POKS isto traži i od drugih gradova

Jedna od ulica u Kragujevcu dobila je i zvanično naziv Đeneral Draža Mihailović, saopštio je Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS).
Taj pokret, kako ističe, tražiće da i ostali gradovi slede primer Kragujevca.
 
"Kragujevačka Skupština je prihvatila inicijativu POKS i time je posle sudske rehabilitacije i moralno rehabilitovala jednu od najznačajnijih istorijskih ličnosti Srbije. Kragujevac je tako postao prvi veći srpski grad koji je dodelio naziv jednoj ulici po đeneralu Mihailoviću", izjavio je zamenik predsednika POKS Mirko Čikiriz.
 
Prihvaćeni su, kako je naveo Čikirz, i ostali predlozi POKS, pa su svoje ulice dobili i sveštenik Sava Banković, zatvorenik sa najdužim stažom u komunističkim zatvorima, najbolji đak kragujevačke gimnazije Živomir Živa Kovanović, koga su komunisti streljali sa 16 godina, uz još 13 kragujevačkih đaka.
 
Ulicu je, kako navode, dobio i pilot Živica Mitrović koji je u aprilskom ratu sa kragujevačkog aerodroma odleteo da brani Beograd i upisao se u knjigu junaka šestoaprilskog rata.
  • Кобра

    05.11.2019 16:53
    Одлично, сад да понудимо аболицију свим нацистима и фашистима и направимо један конгрес да видимо шта даље. Да зовемо и балисте и белогардејце и усташе под обавезно, то су нам браћа по фазону.
    Наравно, зовемо у госте немачку пегиду, францускињу марин ле пен...односно све модерне ултра десне фракције и наследнице идеја претходно поменутих из др.св.рата
  • Коча Поповић

    05.11.2019 16:32
    Србијо
    Ваше ћутање је још један куршум вашим палим борцима НОБ! Срамите ли се својих погинулих које су овакви монструми убијали и директно и индиректно помажући немачкој команди да их ухапси и стреља?
    Боли ли вас душа када знате да су ти исти четници помагали и усташама у зверствима? Папир не лаже, чињенице су утемељене а доказа има колико хоћеш: смели су да носе оружје у ндх, да се лече на истоветан начин као и усташе, чак им је усташки главни стан одобрио пензије или одштету ако четник буде трајно неспособан да ратује или погине!
    Тај друмски разбојник ( друго не може да буде кад га је краљ Петар упозоравао да не сарађује са немцима него са партизанима и то толико често да је на крају морао да га стави прогласом ван снаге као врховног команданта и одузме му чин) је ваш тест. Ћутали сте до сада стрпљиво и чекали да се уразуме али ништа. Сада МОРАТЕ да реагујете, одуприте се систематском колективном брисању меморије и ревизији историје!! Цивилизован свет вас гледа шта ће да направите. Одаберите: фашизам, нацизам и домаће издајнике напоље из ваших градова!! Само једна војска беше народна и ослободилачка, остали су свирепи убице, бедне животиње! бољу будућност неће донети срамоћење оних који су дали животе у борби против ових немани да би ви имали неки бољи свет, да би били уз бок победницима и да би вас као такве и ценили. Не дозволите овим што фалсификују историју да вам васпитају децу историјским ревизионизмом а државу гурају у изолацију и беду.
    Смрт фашизму - Слобода народу!
  • Vazd

    04.11.2019 16:51
    Tibi
    Citajuci komentare, zaista shvatam koliko Srbima ne treba neprijatelj.
    U SAD-u, Kanadi, Francuskoj itd i dan danas postoje ulice Gen. Draze Mihailovica, prvog gerilskog borca protiv nacizma, jednog od najskolovanijeg i najodlikovanijeg oficira u istoriji nase vojske.
    Zapadna Evropa sebe cuva, jedino Nemacka, Italija i Francuska nisu monarhije, ostale drzave naravno jesu, cuvaju sebe i svoj Ustav, poredak, cuvaju svoje bice i slave svoje pretke.
    Daleko cemo dogurati, slab IQ, slab natalitet, slaba produktivna moc, slaba pamet, a najslabija licna misao i znanje istorije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija