Rok za odluku o doktoratu Siniše Malog produžen do 22. novembra

Rektorka Univerziteta u Beogradu (BU) Ivanka Popović saopštila je danas da zbog poštovanja procedure BU neće moći u najavljenom roku da sprovede dogovor postignut sa aktivistima Udruženja "Jedan od pet miliona" o spornom doktoratu ministra finansija Siniše Malog.
Rok za odluku o doktoratu Siniše Malog produžen do 22. novembra
Foto: 021.rs
Dogovorom kojim je prekinuta blokada Rektorata BU najavljeno je da će utvrđivanje autentičnosti doktorata Malog biti završeno do 4. novembra, ali ga nije moguće sprovesti zbog poštovanja roka od 15 dana za podnošenje žalbe na odluku Naučno-nastavnog veća Fakulteta organizacionih nauka (FON) o javnoj osudi Malog zbog neakademskog ponašanja prilikom pisanja doktorata.
 
"Iz navedenih razloga neophodno je produžiti rok koji je dogovoren sa studentima do 22. novembra. Kako je došlo do previda u tumačenju propisa, onemogućeno je poštovanje dogovorenog roka. Upućujem izvinjenje studentima i javnosti za učinjeni previd", navodi se u pisanoj izjavi Popović.
 
Na konsultativnom sastanku Odbor za profesionalnu etiku danas bi trebalo da utvrdi činjenično stanje i dalje korake oko utvrđivanja eventualne akademske nečestitosti Siniše Malog tokom izrade doktorata.
 
"Izražavajući žaljenje što je došlo do produženja roka, u duhu konstruktivne saradnje koja postoji sa studentima do sada, verujem da ćemo zajedno dočekati novi rok za donošenje odluke o eventualnoj akademskoj nečestitosti u izradi doktorske disertacije Siniše Malog", dodala je Popović.
 
Kako je istakla, BU je odlučan u svojoj nameri da sva otvorena pitanja koja su u njegovoj nadležnosti razreši i da svojim delovanjem obavlja funkciju univerziteta od nacionalnog značaja sa svom odgovornošću koja ta odrednica nosi.
  • Toma Diploma

    04.11.2019 17:32
    Doktorat
    Dr. Nesa, Dr. Jorgobanka (njen doktorat niko nije ni video. Kada su novinari i drugi profesori trazili da vide nije im dozvoljeno). Sto ga Jorgobanka krije kad je sve cisto i posteno?

    Lepo je rekao predsednik da Malom ni ne treba doktorat niti fakultet da bude ministar. Moze i sa osnovnom skolom... Ali zasto je onda plagirao i bruka se? i ostale njegove partijske kolege....

  • branex

    04.11.2019 17:29
    uvek
    Sta mislite, da se ovo sve sad desava , a nije ranije ? Код нас се СТАЛНО дешава. Рекли смо ,,ДОСТА,, и настављамо по старом . Мука ми је од улизица било које партије . Да ли би желели да вас лечи лажни доктор , брани политички генерал или финансира недоучени економиста.......
  • N

    04.11.2019 15:41
    @Ataševac
    Ovo je nerealno. Nemoguce da je ovo i ovako neko stvarno napisao. Izgleda kao da je njuz.net napisao komentar podrske. Ako se sprdas, izvini.
    Ako si stvarno mislio sta si napisao, nesto definitivno nije u redu sa ljudima koji ovako misle. Sve nepismeni, podmiceni i ucenjeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".