Tokom praznika minimum granične kontrole između Srbije i Mađarske

Granične policije Srbije i Mađarske od 15. decembra do 15. januara primenjivaće sistem minimuma granične kontrole, kako bi bio ubrzan prelaz granice.
Tokom praznika minimum granične kontrole između Srbije i Mađarske
Foto: 021.rs
"Dogovorili smo se da u tom periodu, u kome se zbog božićnih i novogodišnjih praznika očekuje veći broj putnika, primenjujemo takozvani minimum granične kontrole i time ubrzamo i olakšamo njihov prolaz", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović posle sastanka sa mađarskim kolegom Šandorom Pinterom u Novom Sadu.
 
Stefanović je naveo da su razgovarali i o merama koje mogu biti preduzete u narednom periodu na ubrzanju transporta ljudi i robe preko graničnih prelaza, kao i o strateškim rešenjima koji će trajno ubrzati saobraćaj preko granice. Prema njegovim rečima, to podrazumeva jačanje kapaciteta na graničnim prelazima i primenu novih tehnologija.
 
Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, kako je saopštio MUP, razgovarali su i o saradnji dve policije na suzbijanju iregularnih migracija.
 
Stefanović je najavio da će u narednom periodu biti održana zajednička vežba naše Specijalne antiteorističke jedince i Antiterorističkog centra Mađarske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija