Krkobabić: Angažovati mlade i starije da u radnim akcijama obnavljaju objekte po selima

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić, razgovarali su sa predsednikom Saveza udruženja učesnika Omladinske radne akcije (ORA) Srbije Momčilom Talijanom o učestvovanju mladih u radnim akcijama na projektu preporoda sela Srbije.
Krkobabić je rekao da "smatra da je u ovom momentu uputno da se mladi, ali i stariji angažuju preko radnih akcija na radu u obnovi infrastrukture, sportskih i kulturnih objekata u selima Srbije".
 
"Mladi u gradovima nisu u poziciji da se sretnu sa vršnjacima u selima i vide kako izgleda život na selu", rekao je Krkobabić.
 
Dodao je da "iz tog zajedništva očekuje optimizam koji će zaustaviti nestajanje sela".
 
Talijan je rekao da Savez ima 24 udruženja i da je nedavno uz podršku Vlade Srbije formirana organizacija za zaštitu i spašavanje.
 
"Istraživanje na fakultetima i školama je pokazalo da je svaki peti omladinac raspoložen za učešće u radnoj akciji, a da je samo 16 odsto reklo da se toga treba manuti i da je to prošlost, dok je oko 62 neopredeljeno, ali da bi se lobiranjem sigurno pridobilo još njih", rekao je Talijan.
 
Istakao je da je obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da može da računa na akcijaše u najavljenim velikim infrastrukturnim projektima.
 
"Znamo da se organizujemo, imamo i velike akcije, a malih je neprestano, nikad nisu ukinute", rekao je Talijan.
 
Predsednik Odbora za selo u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti Dragan Škorić rekao je da su radne akcije vaspitale mnoge generacije.
 
"Radne akcije bi motivisale mlade da se pomere iz kafića, odu u prirodu i vide lepote Srbije, a možda jedan broj i opredeli da živi u tim sredinama", rekao je Škorić.
  • Krkobabići

    10.11.2019 10:38
    Da vam džabe radi omladina?
    Lepo je smislio..da im omladina džabe radi, da sve srede pa da onda on i njemu slični kupuju te objekte ili da kroz projekte uzmu lovu. Sve što ovaj naumi to je sigurno da bi se fino ovajdio. Tako mu i tata tako mu i sin i svi..
    Gde je bio kad su otete penzije? Puni budźet parama od penzionera koje onda poklanjaju fudbalskim klubovima..
  • stancovani

    08.11.2019 11:15
    kao Daltoni
    druga generacija jahača imaideju kako dakonja iskroste i nocu da mu stave fenjer pa da rilja . Robijase ni da pipinu jer sutra će onda njima to mozda sledovati ako stignu na to mesto.
  • da duplo zajasu

    08.11.2019 11:12
    ko bere neka rilja
    imate dosta prestuopnika njima zanosite muda po zatvorimai napolju a posten svet da vam rilja dojk vi pare brojite imislite samo na svoju gujicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija