Šešelj isključen sa suđenja Jutki zbog nepoštovanja suda

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, angažovan kao pravni savetnik Milutina Jeličića - Jutke na suđenju zbog polnog uznemiravanja bivše saradnice, izjavio je da mu sudija nije dozvolio da u tom svojstvu nastupa na suđenju.
Šešelj je isključen zbog nepoštovanja suda.
 
Kako je naveo Šešelj, advokat Marije Lukić Borivoje Botović je pripisivao Jeličiću da je kao predsednik opštine bio nadležan za slučaj nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, dok je Šešelj obrazlagao da nadležnost nije na predsedniku opštine, već na Ministarstvu građevinarstva, pa je, kako on tvrdi, zbog toga isključen sa suđenja.
 
Šešelj je ispred suda u Kruševcu dočekan aplauzima u uzvicima "Vojo, Vojo". Pre njega u sud je ušao Jutka u pratnji svoje advokatice Zore Dobričanin.
 
I ovog puta pred početak ročišta građani u majicama sa natpisom "pravda za Jutku", dočekali su predsednika opštine aplauzom, dok su mu žene koje podržavaju Mariju Lukić zviždale i vikale "ua".
 
Sud bi danas trebalo da sasluša svedoke odbrane. Prema pisanju Blica, Jutkini advokati su predložili skoro 30 svedoka, a očekuje se da njih šestoro budu saslušani na današnjem ročištu. Blic piše da su među svedocima odbrane trojica direktora javnih preduzeća u Brusu, pomoćnik predsednika opštine, opštinski pravobranilac i jedan odbornik.
 
Današnje ročište je treće koje je zakazano u Osnovnom sudu u Kruševcu, posle premeštanja celog postupka iz bruskog suda. Jeličića je sedam žena prijavilo za seksualno uznemiravanje, ali je optužnica podignuta samo u slučaju Marije Lukić, dok za druge slučajeve, po mišljenju tužioca, nije bilo dokaza, odnosno pojedini slučajevi su zastareli.  
  • Dr Miggyy

    07.11.2019 14:46
    PRAVNA GRDOSIJA PORAŽENA
    Vojislav Šešelj, prekaljeni borac za svačiju pravdu(?), zaboravio da sud u Kruševcu nije Narodna skupština Srbije i da sudija nije Maja Gojković, koja baš ne čuje dobro, pa da priča svakojake nepričave i nedotesane bajke. Od strane sudije dobio šut u zadnjici. Napolje, nego šta!
  • Nesa

    07.11.2019 07:16
    Ah
    "Seksizam" je jedno od sredstava borbe protiv nepodobnih interesima Vladara sveta iz senke.
  • novosađanin

    07.11.2019 05:41
    Na šta si spao Vojo Šešelju, tužno je i gledati. Iako se nikada nisam slagao sa tvojom politikom, svakako si imao integritet ranije. Ali izgleda da se svaki dugovi moraju vraćati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.