Drobnjak: Da se na autoputu dozvoli brzina do 150 kilometara na sat

Na određenim delovima autoputeva biće dozvoljena maksimalna brzina i do 150 kilometara na sat.
Drobnjak: Da se na autoputu dozvoli brzina do 150 kilometara na sat
Foto: 021.rs
Putevi Srbije predložiće MUP-u da se na autoputevima toleriše prekoračenje brzine od 20 kilometara na sat, rekao je vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Zoran Drobnjak.
 
On je objasnio da to znači da će se na delovima autoputa gde je znakom predviđeno 130 kilometara na sat tolerisati vožnja do 150 kilometara na sat, a da će na delovima gde je maksimalna brzina, primera radi, 100 kilometara na sat, moći da se vozi 120 kilometara na čas.
 
Kako je rekao, to neće važiti za tunele, gde je, na primer, ograničenje 80 kilometara na sat.
 
Drobnjak je naveo da je zakonom predviđeno da je maksimalna brzina na autoputevima 130 kilometara na sat i da će tako i ostati.
 
Kako je rekao, neće se menjati zakon, ali će se prekoračenje brzine od 20 kilometara na čas, ukoliko se nadležni saglase, tolerisati.
  • Vozim se autobusom

    11.11.2019 18:34
    @Miki
    "To sto se neki ne osecaju nezbedno kada voze i 120km/h na auto putu i jeste probelm institucija koje su odobrile lekarski i da tu osobu proglase sposobnom za voznju. Avionom se leti preko 800km/h pa niko nije poginuo od brzine."
    Ovo je UBEDLJIVO najgluplja izjava koju sam pročitao u životu!
    I onda ovakav i njemu slični "cene" o bezbednim deonicama i mogućim brzinama.
    Problem mentaliteta ove zemlje je (što je neko napisao) "mili autoputem 120 km/h". Kad se takvo shvatanje iskoreni, neće više biti problema.
  • Miki

    09.11.2019 20:44
    150km/h
    Opste ograničenje na 150km/h neće niko uvesti. Izjava se verovatno odnosi za deonice gde praktični mozes voziti i 160 bezbedno. U Austriji su podignuli na jednoj deonici sa 130 na 150, u Nemackoj su zeleni hteli da uvedu opte ogranicenje na auto banovima 130, i naravno to nije izglasano, a u Austriji za godinu dana na toj deonici je bilo za oko 80 posto manje nezgoda i nesreca.
    Imamo pod broj 1 nepostovanja brze trake kako na bilevarima tako i na auto putu. To sto voze krajnjom levom 110 i glume ludilo, ne sklanjaju se u voznu traku, a samo kod nas se kamioni zaobilaze na auto putevima a u Nemackoj za to plati na licu mesta kaznu 150 evra.. Jedan deo obuke u Nemackim auto skolama je da vozis auto maksimalnom brzinom na auto banu. To sto se neki ne osecaju nezbedno kada voze i 120km/h na auto putu i jeste probelm institucija koje su odobrile lekarski i da tu osobu proglase sposobnom za voznju. Avionom se leti preko 800km/h pa niko nije poginuo od brzine. Svi poginu od naglog usporenja. Nema velike razlike ako se zakucas u zid sa 60 i 70. Nadrljao si u svakom smislu. Kres testovi se ne obavljaju za brzine koje su na auto putevima. Jer nijedan auto ne bi prosao taj test. Svakako puna podrska da se uvedu promenjiva ogranicenja brzine na auto putu, i naravno da kada su meteroloski uslovi losi da se to ogranicenje i smanji.
  • Misel Muton

    09.11.2019 16:58
    @
    Hvala puno na odgovoru, sklanjam se ja mada mi nekad dodje da teram mak na konac.... al....iz straha odem u desnu iako je uzasna!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.