Mali: Doktorat bih najradije pocepao, napisaću još jedan

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se nada da će Odbor za etiku imati dovoljno snage da donese objektivnu odluku o njegovom doktoratu, bez pritiska opozicije.
Mali je ocenio da je sve u vezi sa njegovim doktoratom politika, na kojoj insistira opozicija koja, kako kaže, nema ni plan ni program, i istakao da sve to toliko dugo traje da bi posle svega "najradije pocepao taj doktorat".
 
Podsetio je da je završio Ekonomski faktultet kao student generacije, da je zatim magistrirao i da je nosilac niza diploma dobijenih na inostranim univerzitetima.
 
Sve je to, kaže, radio jer mu je bilo stalo do akademske karijere, a doktorat je došao kao prirodan sled svega na temu kojom se oduvek bavio.
 
Danas mu je, ističe Mali, stalo do toga kako radi svoj posao, kako građani ocenjuju to što radi i da li imaju nešto da mu zamere. Uveren je da nemaju šta da mu zamere jer plate i penzije rastu, a i Evropska komisija je nedavno u svom izveštaju ocenila da su finansije Srbije stabilne i da je srpski budžet u odličnom stanju.
 
Mali ističe da za takve izveštaje živi.
 
"Meni su važni rezultati mog rada, a kako će ovo pitanje oko doktorata da se završi...pritisci su ogromni, tu su i Ðilas i Trifunović...Ne verujem u objektivnu odluku. Ono što mi je važno, to je moj rad i moje znanje", rekao je Mali u za Pink televiziju.
 
I ako je, kaže, kada je doktorat u pitanju napravio grešku, to opet ne znači da je taj njegov rad plagijat. A sve je počelo, podseća, još kada je postao gradonačelnik Beograda, što je predug period i zato i navodi da bi taj doktorat najradije pocepao.
 
"Kao neko ko ima toliko diploma, ko je toliko toga uradio, napisaću još jedan...", rekao je Mali, uveren da pitanje njegovog doktorata u Srbiji više nikoga ne interesuje.
  • Član biblioteke

    14.11.2019 00:26
    Ma 'ajde...
    ".. .Napisaću još jedan...". Mali, ne valja ti glagol. Kaže se p r e p i s a ć u još jedan.
  • Dejan

    13.11.2019 11:19
    serbij
    Koliko ja znam, diplomski, master, dr disertacije se stampaju u 5-6 primeraka, jedan neka pocepa, ostaje dokazni materijal za dalje, sramota sinise klajna ostaje, narod se zabavlja sa njegovom licnom svinajrijom, kao i sa jutkom,seseljem, zadrugama !
  • telepčan NS

    13.11.2019 10:57
    procentni račun
    Čemu frka i nervoza ? Ako je čovek plagirao 30 % doktorata izdajte mu 70 % Diplpme !
    Odsecite 30 % od jednog ćoška i uručite mu komad od 70 % ! Onda upoznajte sve Univerzitete u svetu sa kojima sarđujete o Vašoj mudroj odluci radi Akademske Čestitisti !
    Možda i oni uvedu to u svoju praksu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.