SNS odbornica iz Niša osuđena zbog uzimanja 3.500, a kažnjena sa manje od 1.000 evra

Nakon što je tražila i uzela više od 400.000 dinara da bi pomogla odlazak u invalidsku penziju jednoj osobi, SNS odbornica u niškoj Skupštini i doktorka Specijalne bolnica Gornja Toponica Mirjana Miladinović, prema dogovoru tužioca i branioca, biće osuđena na godinu dana uslovne zatvorske kazne i 100.000 dinara.
SNS odbornica iz Niša osuđena zbog uzimanja 3.500, a kažnjena sa manje od 1.000 evra
Foto: 021.rs
Mladenovićeva se i ovog puta nije pojavila na suđenju, a njen branilac Stevan Marković kaže da je u vreme kada stiže pošta ona na poslu. Ipak tvrdi da je bila obaveštena o ročištu, pišu Južne vesti.
 
Rekao je i da se slaže sa predlogom zamenika tužioca da SNS odbornica za krivično delo trgovina uticajem, na osnovu kojeg je prema optužnici stekla preko 400.000 dinara, dobije godinu dana uslovne kazne zatvora - odnosno 3 godine zatvora ako to prekrši - i da plati novčanu kaznu od 100.000 dinara.
 
Dodaje i da su sporne pare oduzete.
 
Miladinovićeva je uhapšena jula ove godine. Iz policije su tada rekli da postoji sumnja da je doktorka tražila i primila 3.500 evra. Od toga je 2.300 zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko još jednog osumnjičenog predala 61-godišnjem lekaru čije se ime ne navodi.
 
Iako u Zakonu o radu piše da je jedan od razloga za otkaz "krivično delo na radu ili u vezi sa radom", direktor bolnice "Gornja Toponica" Milan Stanojković kaže da nije na njemu da kažnjava Miladinovićevu koja je upravo u ovoj bolnici zloupotrebila položaj doktora.
 
Opširnije na sajtu Južnih vesti.
  • Kaćanka

    13.11.2019 07:54
    Dajte ime doktora, da znam kad budem htela u penziju.
  • Kojot

    12.11.2019 20:09
    A napomena i da su pare oduzet
    A kad se pročita opširnije vest sa linka južnih vesti dođete do saznanja da su i te pare koje je primila od nje oduzete. Tako da u plusu nije. Osuđena je, treba da dobije otkaz u javnoj službi, ima i kaznu da plati. Diskutabilno je da li je kazna blaga, ali nemojmo naslovom i tekstom praviti privid da je ona još ostala "dobra" za oko 300.000 kad nije. Malo ozbiljnosti, pa da ozbiljno shvatamo članke ubuduće. Ne ovako na pola i maliciozno..
  • Nusic

    12.11.2019 19:05
    Komedija
    Uzmes 3500 a das 1000 da ne ides u zatvor i cista zarada 2500. Veoma dobar i napredan posao...

    Tako se to radi dok narod umire od gladi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.