FOTO: Sprečeno krijumčarenje oko pet tona nafte na Prahovu

Carinici su na prelazu Prahovo, sa Rumunijom, sprečili krijumčarenje preko 5.000 litara nafte na domaćem brodu koji je prevozio ugalj, saopštila je danas Carina Srbije.
Nafta je pronađena na brodu "Ćuprija", u vlasništvu beogradske firme, a koji je bio natovaren sa preko 900 tona uglja, dok je za sobom vukao i baržu sa dodatnih 500 tona.
 
Prekršaj je otkriven kada se brod tokom večeri pojavio na ulaznoj strani carinske ispostave Prahovo, a dežurni carinski službenik zajedno sa policajcem i predstavnikom Lučke kapetanije sproveo redovnu kontrolu tokom koje je otkriveno da se u tankovima za pogonsko gorivo nalazi daleko više evro dizela od prijavljene količine. Nakon merenja ispostavilo se da brod prevozi 5.187 litara goriva više od prijavljene količine.
 
 
Protiv zapovednika broda, 62-godišnjeg srpskog državljanina iz Stare Pazove, pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijave goriva koje je po svoj prilici trebalo da se nadje na crnom tržištu.
 
Očekuje se da ishod prekršajnog postupka koji će se voditi pred nadležnim sudom dovede do naplate novčane kazne, nadoknade za uskraćene dažbine, kao i naplate protivvrednosti neprijavljenog goriva, što bi u slučaju ovog prekršaja moglo dostići iznos od oko milion dinara. Kako Carina navodi, sredstva naplaćena nakon okončanja prekršajnog postupka u celosti biće uplaćena u državni budžet.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.