Žalbe Siniše Malog na 3.000 strana: Žali se da zahtev za postupak nije bio u odgovarajućoj formi

Ministar finansija Siniša Mali podneo je žalbu Univerzitetu u Beogradu na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka (NNV FON) u kojoj mu je izrečena javna osuda zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorskog rada, odbranjenog u toj ustanovi. Mali je potvrdio da su dodatne žalbe podneli i njegovi advokati.
Žalbe Siniše Malog na 3.000 strana: Žali se da zahtev za postupak nije bio u odgovarajućoj formi
Foto: 021.rs
Samo jedna od tri pozamašne žalbe koje su Siniša Mali i njegovi advokati prosledili UB, u koje je Politika delimično imala uvid, sadrži prilog od oko 2.000 strana, a sve zajedno ispisane su na oko 3.000 strana.
 
Osnovno što Mali i advokati ističu u žalbama, navodi list, jeste da se sam postupak utvrđivanja neakademskog ponašanja prilikom izrade njegovog doktorskog rada od početka vodi bez zahteva u odgovarajućoj formi.
 
"Niko nije dostavio zahtev u adekvatnoj formi i time niko nema svojstvo stranke koja je inicirala postupak. Takođe, nezvanično saznajemo, da se postupak vodi na osnovu dopisa koji je FON-u dostavio rektor Univerziteta u Beogradu. Taj dopis nikada nije dostavljen Siniši Malom na pisani odgovor. Sam postupak se, de fakto, vodi bez učešća Siniše Malog kao učesnika u njemu. Nijedna od dosadašnjih odluka nije dostavljena Siniši Malom, pa mu je samim tim uskraćena mogućnost da uloži žalbu", navodi list niz zamerki koje Mali i advokati izriču na 2.000 strana.
 
U tim priloženim žalbenim zahtevima stoji i da na poslednju odluku Naučno-nastavnog veća FON nije dozvoljena žalba u skladu sa pravilnikom o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova, ali je uprkos tome rektorka najavila da će o njenoj žalbi Odbor za etička pitanja UB odlučiti do 22. novembra.
 
"Na osnovu izloženog sledi da bi na eventualnu odluku dekana FON kojom se izriče mera, upravo Siniša Mali mogao da uloži žalbu zbog svih povreda postupka, a posebno opšteg prava da učestvuje u postupku u kojem se odlučuje o njegovim pravima i obavezama", navodi se, između ostalog, u žalbenim dokumentima upućenim u Rektorat UB.
 
Kako Politika saznaje, pored ove žalbe upućene Rektoratu, Siniša Mali i njegovi advokati nameravaju da pišu odgovor na svaku podnetu žalbu, jer smatraju da "nijedna nije dozvoljena, jer ih izjavljuju neovlašćena lica, kao i da nisu sačinjene u adekvatnoj formi".
  • jelena

    24.11.2019 22:29
    blam nad blamovima
    To je kad platis, a taj neko ti pise te zezne - prevede sa nemackog ili vec odakle, i stavi u doktorat bez navodnika. A i citita moze da bude samo odredjen postotak...Bravo za Univerzitet koji je odbranio svoj ugled, jer svi mi koji smo zavrsili bilo sta na nasem Univerzotet u sada ne moramo da krijemo pogled od kolega u belom svetu!!
  • /

    19.11.2019 17:36
    Ajd sad ovih 3000 kroz plagijat-detektor
  • Viki

    19.11.2019 13:52
    3000 strana???Pa taj samo pisao a politiku drugi vodili..?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija