Država nemačkoj kompaniji poklanja zemljište vredno 1,5 miliona evra

Država Srbija pokloniće nemačkoj kompaniji Brose d.o.o. zemljište vredno skoro 1,5 miliona evra za izgradnju pogona za proizvodnju autodelova kod Pančeva.
Država nemačkoj kompaniji poklanja zemljište vredno 1,5 miliona evra
Foto: Pixabay (ilustracija)
Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je ovu pomoć 14. novembra, vidi se u nedavno objavljenom rešenju, piše Nova ekonomija.
 
Zemljište površine preko 22 hektara poklanja se kompaniji Brose radi izgradnje pogona za proizvodnju motora za upravljače, električnih pumpi za ulje i motora za ventilacijsko hlađenje, kao i uspostavljanje odeljenja za istražvanje, razvoj i prodaju.
 
Kako piše u rešenju, procenjena vrednost zemljišta je 173.819.575 dinara, ili 1.477.489 evra. Brose će biti u obavezi da zaposli najmanje 1.100 radnika na neodređeno vreme do 2026. godine.
 
Ukupno predviđeni troškovi investiranja za prijavljeni projekat iznose 180.300.000 evra.
 
Kompanija Brose d.o.o. je ćerka-firma nemačkog Brose International, četvrtog najvećeg dobavljača u automobilskoj industriji na svetu, kako se navodi u rešenju Komisije. Brose grupa posluje u 23 države i zapošljava oko 26.000 radnika širom sveta, prema podacima sa sajta te kompanije. Ta firma proizvodi mehatronične sisteme za vrata i sedišta automobila, kao i električne motore, pogone i elektroniku za upravljanje, kočenje, transmisiju i hlađenje motora.
  • Za mudrog

    24.11.2019 14:31
    Razmisli
    Da li dobijaju subvencije po radnom mestu? Porezi i doprinosi se finansiraju iz naših dzepova, a da li oni "specijalnim ugovorima" treba da placaju poreze i to je potanje.Koncept je da su sve te firme knjigovodstveno u minusi i ne placaju dobit ..kao Fiat u Kragujrvcu.Tako da mi realno nemamo nista od njih samo politicke huje.
  • /

    18.11.2019 23:23
    /
    @Vojvođanski gemisch
    ucili su nas po skolama da je prisajedinjenje ugovorom na 100g
    nesto se to ne spominje vise pa je jos struktura stanovnistva smerno izmenjena
  • Vojvođanski gemisch

    18.11.2019 21:39
    Pa naravno,pametno,samo se ne slažem što je Pančevo ili okolina,opet će se BG očešati o to.Da je pameti pa rentirati Nemcima celu Vojvodinu na 100 god. po uzoru Hong Konga(bolje nego arapima) i konačno da završe svoj privredni i infrastrukturni plan što su započeli sa Marijom Terezijom 1800 i neke...očigledno nismo sposobni okrečiti njihovu zaostavštinu celih 70 god,okrenite se oko sebe pa pogledajte na šta nam liči Vojvodina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija