Potpisan ugovor za autoput Ruma-Šabac, završetak radova za tri godine

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica potpisali su danas ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i izvršni direktor kompanije "Azvirt" Kemil Aliev.
Potpisan ugovor za autoput Ruma-Šabac, završetak radova za tri godine
Foto: 021
Autoput Ruma-Šabac, zajedno sa mostom preko Save ka Šapcu, biće završen za tri godine, a brza saobraćajnica na deonici Šabac-Loznica pre kraja 2023. godine, najavljeno je prilikom potpisivanja ugovora.
 
Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost projekta 467,5 miliona evra.
 
Izgradnja autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom na to da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.
 
Trasa budućeg državnog puta IB reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave. Nakon završetka javnog uvida u nacrt plana detaljne regulacije, prema rečima nadležnih, trasa saobraćajnice će biti konačno utvrđena.
 
Projekat je podeljen na tri deonice: Deonica 1 autoput Ruma-Šabac dužine 21,14 kilometara, Deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i Deonica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.
  • Podbara

    20.11.2019 17:35
    Komšija
    @Lala mali
  • Dejan

    20.11.2019 00:21
    Podrška nasem predsedniku, velikom coveku , koji je dosta toga ucinio za svoju zemlju i svoj narod...
  • Vila

    19.11.2019 23:07
    Vila
    Svaka čast toliko toga je izgrađeno i biće još. Smanjena nezaposlenost, veće plate, bolji putevi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija