Mali: Novac koji smo zaradili vraćamo građanima, prosečna plata u decembru veća od 500 evra

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će prosečna zarada u decembru preći 500 evra, čime se "ispunjava obećano", ali da Vlada nije ni time zavodovoljna već želi da životni standard bude još bolji, navodeći da je ovo postignuto na zdravim ekonomskim osnovama.
Mali: Novac koji smo zaradili vraćamo građanima, prosečna plata u decembru veća od 500 evra
Foto: 021
Rasprava o Predlogu budžeta za 2020. godinu počinje danas u Skupštini Srbije, a Mali je za RTS istakao da će se novim budžetom nastaviti investiranje u autoputeve u železničku infrastrukturu, ali da je cilj i da se povećavaju plate i "zarađen novac vrati građanima".
 
Mali je rekao da očekuje da budžet za narednu godinu bude usvojen do kraja novembra, navodeći da je na neki način prekretnica posle teških i uspešnih reformi pokrenutih 2012. godine.
 
Kako je rekao, dva glavna cilja budžeta su povećaje plata, penzija i minimalne cene rada, i ubrzani privredni razvoj jer "nikad više nego ovim budžetom nije planirano za javne investicije".
 
On je rekao da je cilj Vlade Srbije da se životni standard građana povećava u što kraćem periodu ali na zdrav, odgovoran način.
 
"Povećanje plata koje je predviđeno, sa čim smo krenuli u novembru, između osam i 15 odsto u javnom sektoru, na zdravim je osnovama, ne zadužujemo se, ne uzimamo skupe kredite, to je novac koji smo uštedeli, zaradili i želimo da ga vratimo građanima Srbije", rekao je Mali.
 
Prema njegovim rečima, to se odnosi i na penzije, odnosno od 1. janura kreće njihovo povećanje od 5,4 odsto po švajcarskoj formuli.
 
"Ne ugrožavamo ovim makroekonomsku stabilnost za koju smo se borili poslednih par godina, ali želimo da građani osete boljitak", rekao je Mali, komentarišući primedbe Fiskalnog saveta.
  • Dara

    23.11.2019 14:40
    Bravo
    Bravo moji naprednjaci, svim srecem sam uz Vas. Tako se bori za Srbiju, tako se ide napred. Složni za bolje sutra, kao u Titovo vreme. Verujem u vas, i da ćete mojim unucima doneti bolje sutra, da rade u jakoj državnoj firmi. BRAVO!
  • Otići će na odštete

    21.11.2019 10:08
    Za kršenja zakona
    Čuvajte ga bolje za naplate za odštete za kršenje ljudskih prava iz Strazbura
  • Penzioner

    20.11.2019 23:44
    iz Zdravstva
    Švajcarski model,moja penzija 2019 g. 33.000,oo dinara a plata u EPS-u nekvalifikovanog radnika 2017 g 57.000,oo dinara.Čak i da nisi plagirao doktorat,treba ti ga oduzeti zbog nemanja časiti,obraza,poštenja....možda si nešto i naučio teoretski ali realnost i praksa je posebna nauka(međutim kakve su ti izjave ne bih rekao ni da imaš fakultet,deluješ više kao Mali od palube).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.