Od 1. marta stroži uslovi za odlazak u Nemačku

Provera znanja nemačkog jezika i uvođenje starosne granice za stanovnike Zapadnog Balkana koji bi da emigriraju u Nemačku novine su Zakona o emigraciji čija će primena početi 1. marta 2020. godine, kažu u Nemačko-srpskoj privrednoj komori.
Od 1. marta stroži uslovi za odlazak u Nemačku
Foto: Pixabay (ilustracija)
Direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap rekao je da će stanovnicima Zapadnog Balkana biti dosta teže da odu u Nemačku jer, dodaje, više neće uživati priviligije u odnosu na stanovnike drugih delova sveta.
 
Naveo je da će ubuduće znanje nemačkog jezika stanovnika Zapadnog Balkana koji bi da odu u Nemačku morati da bude na visokom nivou, što ranije nije bio slučaj. Takođe, kaže, postojaće starosna granica, koja ranije nije postojala.
 
Knap, međutim, nije precizirao do koje starosne granice će stanovnici Zapadnog Balkana moći da odlaze u Nemačku, ali je najavio da će o novim rešenjima nemačkog Zakona o emigraciji biti reči u petak, 22. novembra u Beogradu, na konferenciji "Zapadni Balkan i nemačka privreda: Investicije - Dobavljačke inicijative - Mobilnost".
 
"Na konferenciji u petak želimo da razjasnimo sva pitanja u vezi sa novim zakonom", rekao je Knap i dodao da će na tom skupu biti reči o tome kako će ubuduće izgledati procedure.
 
Kaže i da Nemačka uvodi propis koji će važiti za ceo svet.
  • Pera

    02.12.2019 21:12
    Nemačka
    Samo se ti druže vrati.Ja nemam šta da izgubim.I ako bih se sutra vratio u Srbiju radiću isti posao kao pre.
  • Coravi deka

    22.11.2019 15:18
    @Mama 3 dece
    Citajte Nusica, da shvatite kako se u Srbiji nista nije menjalo vekovima, sta ces narod naucio da ga neko gazi, pa kad nema toga naprave gradjanski rat da bi imali...
    Balkan.
  • Za Alex

    21.11.2019 20:59
    Med i mleko
    Ja u Nemackoj placam stan 890€ 78kvadrata (sve rezije plus struja, prijavljeno 4 osobe). Za dve karte placamo 170€ a za hranu i sve potrepstine maksimalno 400€. Moja plata je oko 2300€ neto (srednja elektrotehnicka skola). Oduzmi od 2300€ stan, hranu, karte, obucu, odecu, igracke, cigare, izlaske i izlete i opet ostane. Zeninu platu mozemo ostaviti sa strane. Tesko je prve dve godine ali kada se nauci jezik onda si placen kao nemac. Ako ivas dvoje radite za tu platu onda bezite odmah jer ste nesposobni da naucite osnove nemackog a toliko zarade kao vi dve cistacice.
    Tako nesto moze da napise samo botina i ne znam nikoga ko se jos vratio a svaki dan dolaze cele porodice. Ovde si uvek stranac ali kada znas jezik imas iste uslove i prava kao i nemac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.