Sindikalci iz Kragujevca pisali ministru zbog rada nedeljom

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić je u otvorenom pismu ministru rada Srbije, Zoranu Đorđeviću, negodovao zbog njegove izjave da će predlog o zabrani rada nedeljom u trgovini biti razmatran kada "dobije ozbiljnu inicijativu" o tome.
Sindikalci iz Kragujevca pisali ministru zbog rada nedeljom
Foto: Pixabay
Predsednik tog sindikata, koji je i predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca, naveo je da je ministar juče u medijima potvrdio da je dobio Inicijativu Saveta o zabrani rada nedeljom u prodajnim objektima.
 
"Rekli ste da ćete ovaj predlog razmatrati, kada dobijete ozbiljnu Inicijativu. Zapravo, rekli ste da Inicijativa Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca, za Vas, nije ozbiljna. Podsećam da su članovi Socijalno-ekonomskog saveta grada Kragujevca, osim predstavnika sindikata i predstavnici poslodavaca kao i predstavnici lokalne samouprave, a da smo Odluku o ovoj Inicijativi doneli jednoglasno", piše u otvorenom pismu sindikata.
 
Navodi se da u trgovinskoj delatnosti radi oko 200.000 radnika, od čega su 70 odsto žene.
 
"Upozoravamo da radnici u maloprodaji rade vrlo često sa samo dva slobodna dana mesečno, da je zato ugroženo njihovo zdravlje, ali i životi njihovih porodica. Kada budete ozbiljno shvatili, da je Vaš posao da brinete o zdravlju i životu ovih ljudi, sigurni smo da ćete, ozbiljno razmotriti ovu našu već pristiglu Inicijativu", poručio je Ristić ministru Đorđeviću.
  • JS

    21.11.2019 16:00
    Pare
    Mi ni radnim danima nemamo dovoljno para da potrosimo po tim radnjama tako da osnovne namirnice mogu da se kupe bilo koji drugi dan i da se obezbede za tu nedelju kada bi ljudi mogli da budu kuci sa svojim porodicama umesto na kasi.

    Niko ne bi propao zbog toga jer svi mi svakako kupimo samo ono sto mozemo sa skromnim budzetom a koji dan cemo kupiti svima je nebitno jer para svakako nema.
  • Radnica

    21.11.2019 10:41
    Bilo bi lepo da nemoramo da radimo nedeljom. Ne verujem da je to moguce, gazde su u sprezi sa vlascu. Inspekcija je na njihovoj strani.
  • Marko

    21.11.2019 07:06
    Bivsi radnici AMB Grafike iz Novog Sada su se svim mogucim strukturama zalili oko ne isplacivanja plata po 20 meseci i rada medeljom,ali naravno niko nista nije preduzeo i sada je firma pred stecajem sa visemilionskim dugovima....Takvim gazdama treba dati orden kako su zeznuli porodice i drzavu!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.