Politika: Snimak ruskog špijuna iz Zemuna star nekoliko godina

Video snimak u kojem navodno ruski obaveštajac srpskom bezbednjaku predaje novac, star je više godina, piše Politika.
Politika: Snimak ruskog špijuna iz Zemuna star nekoliko godina
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako navodi taj list, osoba za koju se tvrdi da je srpski zvaničnik sa činom oficira, nije pripadnik naših bezbednosnih struktura. U pitanju je civil koji je najverovatnije trgovao poslovnim podacima, navodi Politika.
 
Autentičnost snimka na kojem ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac jednoj osobi u sredu je potvrdila i BIA.
 
Na video snimku koji je postavljen na Jutjubu vidi se susret dvojice muškaraca na parkingu u Zemunu. Jednom od njih lice je blurovano kako bi mu se zaštitio identitet i za njega se tvrdi da je srpski zvaničnik, "agent, oficir", a drugi koji mu daje novac je Georgij Kleban, potpukovnik ruske vojske koji je bio na poziciji pomoćnika izaslanika odbrane pri Ambasadi Rusije u Beogradu, ali je sa te pozicije odjavljen u junu 2019.
 
Snimak, na kojem se vidi ruski obaveštajac Georgije Kleban kako podmićuje srpskog bezbednjaka, najverovatnije je pustila američka služba, piše Blic. Prema navodima tog lista, bilo je preko 50 pokušaja da snimak ugleda svetlost dana, ali je ruska služba svaki do sada uspešno osujetila.
 
"Svaki od sajtova koji je objavio snimak bio je oboren u rekordnom roku", naveo je izvor lista.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za danas u 18 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Sednica je zakazana "povodom moguće špijunske afere, čiji su akteri ruski obaveštajac i srpski zvaničnik".
 
Upravo nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost biće poznato više detalja o ovom slučaju na kome su angažovane srpske bezbednosne službe.
 
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je "da će, ukoliko se ispostavi da je u ovom slučaju zaista reč o špijunaži, to biti ozbiljan problem, koji traži ozbiljno reagovanje".
 
Više o ovom slučaju i snimak možete pogledati OVDE.
  • Ne verujem

    22.11.2019 16:33
    Fenomenalna je kolicina dislajkova na svim komentarima koji pominju Krusik. Voleo bih da kad tad izadje na videlo suma novca koju Vucko godisnje terosi na botove. Ovo je vec sasavo.
  • 1999

    22.11.2019 11:17
    Kome je to u svetu amerika donela sreću i napredak, pa da je narod u toj oblasti zadovoljan odnosima sa amerikom?
    Sama EU i Britanija imaju problema sa njom... a ne mi targetirani da ne[to prijateljujemo sa takvima.
  • N.Sad

    21.11.2019 16:58
    mi znamo@ Kad neko spomene Savamalu tad znamo 10000% kako bi on želeo da izgleda Srbija.Isto kao nekad Savamala. To je njihovo merilo uspeha i napretka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.