Počela sanacija kuće Jovanke Broz, šest godina nakon njene smrti

Punih šest godina od smrti bivše supruge doživotnog predsednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josipa Broza, Jovanke Broz, počela je sanacija kuće na Dedinju u kojoj je živela, pišu Novosti.
Počela sanacija kuće Jovanke Broz, šest godina nakon njene smrti
Foto: 021
Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić rekao je za Novosti da se zdanje sređuje kao reprezentativna državna vila.
 
"Na vili u Ulici kneza Aleksandra Karađorđevića 75 vrši se nužna sanacija delova krova i fasade, u cilju sprečavanja daljeg propadanja objekta do privođenja novoj nameni", kažu u Upravi za zajedničke poslove republičkih organa, koja od 2006. gazduje kućom od 750 kvadrata.
 
List piše da se radovi finansiraju iz budžetskih sredstava opredeljenih za održavanje objekata u vlasništvu države.
 
Kako se navodi, koliko će sve to trajati i koštati trenutno se ne može utvrditi, jer se, paralelno sa izvođenjem radova, vrši i "analiza stepena oštećenosti pojedinačnih građevinskih elemenata i procenjuje obim potrebnih intervencija". Kada će radovi biti gotovi zavisi od stepena oštećenja i vremenskih uslova.
 
Za ovu kuću u budžetu za 2019. izdvojeno je 15 miliona dinara, a novac je planiran, kako se navodi u u obrazloženju budžetske stavke, za kompletnu rekonstrukciju od podruma do krova, i zamenu metalne ograde i dvorišne kapije.
 
Ukupna planirana izdvajanja iznose oko 34 miliona dinara, navode Novosti.
  • Moki

    21.11.2019 12:25
    Ahaha
    Drzava ulaze i trosi nase pare da ji pokloni svojim tajkunima,krimosima,itd itd
  • Novosađanka

    21.11.2019 11:26
    Mordor
    Šta kažu kladionice, ko je novi stanar?
  • Nesa

    21.11.2019 08:56
    Ah
    Nasi komunisti su bili "humaniji", pustili su je da u kazamatu umire u bedi i ponizenju. Sve bivse koji mnogo znaju uglavnom likvidiraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.