Narandžasti autobus u okviru kampanje protiv nasilja nad ženama u Novom Sadu i drugim gradovima

Vožnjom narandžastog autobusa brendiranog simbolima kampanje, od Terazija do Slavije u Beogradu, u petak, 22. novembra će početi kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".
Narandžasti autobus u okviru kampanje protiv nasilja nad ženama u Novom Sadu i drugim gradovima
Foto: 021.rs
Autobusom će se provozati predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, predstavnici Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) i diplomatskog kora.
 
Kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" je globalna, svetska kampanja koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 država sveta. Kampanja počinje 25. novembra, Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.
 
Tokom 16 dana aktivizma, ulicama Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca će kružiti brendirani autobusi, a u frekventnim pešačkim zonama će biti postavljeni informativni materijali koji govore o prirodi seksualnog nasilja i dimenzijama problema nasilja nad ženama u našem društvu, ali i pozivaju na osvešćenje i akciju.
 
Ova kampanja je deo projekta "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti" koji sprovodi UN Women u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Republike Srbije, a uz finansijsku podršku Evropske unije.
  • Александар

    21.11.2019 13:15
    Само питам...
    А шта ћемо са насиљем над мушкарцима?
  • prcač

    21.11.2019 12:44
    pr***e u hipotalamus
    Koja nju-ejdž pr***na u mali mozak....)))
  • ?

    21.11.2019 12:20
    guska u magli
    mogli bi oni tako svaki dan, socijalne službe ionako ničemu ne služe, najbolje je da ih se ukine i da se samo UN i EU preporuke i smernice ovde sprovode .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija