Hapšenje uzbunjivača iz Krušika Savet Evrope evidentirao kao pretnju po slobodu medija

Savet Evrope uvrstio je danas informaciju o uzbunjivaču iz valjevskog Krušika Aleksandru Obradoviću koji se nalazi u kućnom pritvoru na spisak pretnji po slobodu medija.
Pretnje po slobodu medija evidentiraju se na posebnoj Platformi posvećenoj zaštiti novinarstva i bezbednosti novinara.
 
U informaciji piše da je izvor pretnje država i podseća da su od novembra prošle godine portal Arms voč, nedeljnik NIN i BIRN objavili nekoliko tekstova o navodnoj umešanosti oca ministra unutrašnjih poslova Srbije Branka Stefanovića u prodaju naoružanja valjevske fabrike Krušik privatnoj kompaniji GIM.
 
Aleksandar Obradović je 18. septembra 2019. godine uhapšen na svom radnom mestu u fabrici namenske industrije u Valjevu pod sumnjom da je počinio krivično delo odavanje poslovne tajne, jer je novinarima dostavio dokumentaciju iz koje se vidi da je privatna komapnija GIM koju je zastupao Branko Stefanović otac ministra unutrašnjih poslova Srbije, po povlašćenim cenama kupovala oružje iz Krušika.
 
Njemu je krajem oktobra odredjen kućni pritvor.
  • Vlada

    24.11.2019 10:58
    Svako kome je neko od prava ugrozeno bahatoscu i samovoljom naprednjackih kadrova, a to je posebno izrazeno na lokalu, treba da se obrati medijima i medjunarodnim organizacijama i institucijama, ne treba cutati, pa oni pale ljudima kuce, maltretiraju zene a onda organizuju skupove podrske, izivljavaju se na zaposlenima ako ne izdaju dozvole za njihove poslovne i stambene zgrade i doline
  • Predragg

    23.11.2019 20:44
    Glupo je i imbecilno verovati da EU sarenim ruzicastom naocalima gleda na Acu. Na novinskim i gradjanskim udruzenjima i organizacijama je da se udruze,nastupaju zajedno i internacionaliziraju svaku prljavstinu sistema i Manipulara Uzurpatora i Provokatora obedinjeg u liku Vodje. Izvestavati ambasade,vlade,tela EU,novinske agencije. Samo njegovo zasluzeno sramocenje i povratni pritisak na rezim ,uz razvijanje naseg gradjanskog drustva moze pomerati stvari u Srbiji. Ova zemlja toliko kasni,u svim poljima,da ne treba hodati u buducnost vec trcati. Svi su nam odmaknuli nekoliko krugova.
  • Brunova mama

    23.11.2019 13:17
    Strašno. Komentatori ovde baš nisu sigurni šta je to Savet Evrope. Nadam se da imaju Google. I da će pogledati i obavestiti se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija