Bakić: Stranku će nam ustupiti Žarko Korać, u toku glasanje o imenu

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da će levičarska stranka čije osnivanje je najavio na jednom mestu okupiti ljude neukaljane dosadašnjom politikom i da neće biti liderska jer će je voditi predsedništvo, a ne predsednik, piše "Danas".
Na pitanje odakle novac za osnivanje nove partije, s obzirom da je potrebno i 10.000 overenih potpisa, rekao je da će stranku ustupiti Socijaldemokratska unija (SD) Žarka Koraća i da će joj biti promenjeno ime.
 
"Ta nova stranka je opozicija ne samo sistemu, odnosno autoritarno-mafijaškoj vlasti, već i opozicija celom nakaradnom sistemu - oligarhijskoj opoziciji", naveo je Bakić.
 
Dodao je da je u toku "glasanje o imenu stranke" i da se bira između osam predloga.
 
"Ne prihvatamo bilo kakvu hijerarhiju nego sva ljudska bića smatramo jednakim. Odatle se izvode beskompromisni antikapitalizam, antifašizam, feminizam, suprotstavljanje rasizmu i svim oblicima ksenofobije - antisemitizam, islamofobija, homofobija", rekao je Bakić.
 
"Danas" piše da je, prema nezvaničnim saznanjima, osnivački skup stranke planiran za 22. decembar.
  • Da li ste znali ...

    25.11.2019 18:51
    DS je u socijalističkoj internacionali

    https://www.blic.rs/vesti/politika/ds-punopravna-clanica-socijalisticke-internacionale/c41mp9c
  • Čika

    24.11.2019 11:28
    Podržimo i pomozimo
    Srpska (i cela ex YU) politička scena već neko vreme nema pravu levičarsku opciju koja može da pređe izborni cenzus. Verujem da nije u pitanju nedostatak potencijalnih glasača, već nepostojanje ozbiljnog programa i mehanizama pristupa biračkom telu – naravno uz siledžijsku propagandu vladajuće partije (da ne elaboriramo previše široko).
    I zato – NAPRED PROFESORE! Popunimo prazninu i uspostavimo makar ravnotežu sa populističko-nacionalističkim demagozima i nesposobnjakovićima.
  • Inspektor Višekruna

    23.11.2019 09:36
    @Limanac
    Citiraću Srbijanku Turajlić: "Savski Venac, Stari Grad i Vračar mogu da ne izađu na izbore, ali krenite u Valjevo, Lučane, i pitajte ljude da li oni smeju da ne izađu izbore, videćete koliko su uplašeni. Pritom, i kada izađe, a nema opoziocionih kandidata, on će glasati za SNS jer svaki prazan listić je glas za SNS".
    Evo vidiš, lepo sam naveo citat. Takvo ponašenje nije specifično za nekoga ko je blizak vlasti.
    Za objašnjenje prethodne rečenice izguglati Siniša Mali doktorat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija