Upao u školu i pucao iz automatske puške, savladao ga profesor

Jedan muškarac upao je u srednju školu u Velikoj Plani i pucao iz automatske puške.
Upao u školu i pucao iz automatske puške, savladao ga profesor
Foto: Pixabay (ilustracija)
U pucnjavi niko nije povređen.
 
Kako je saopštio MUP, policajci su uhapsili G.T. (46) iz okoline Velike Plane, osumnjičenog da je danas upao u Srednju ekonomsko-ugosititeljsku školu "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani i ispalio dva hica iz automatske puške u plafon.
 
Njega je savladao profesor iz te škole. Kako bi sprečio pucnjavu, nastavnik je u ušao u sukob sa napadačem i tom prilikom su ispaljena dva metka iz automatske puške. 
 
Kako prenose Novosti, osumnjičeni je ušao u učionicu, stavio je na sto automatsku pušku, a deca su odmah telefonom pozvala razrednog starešinu Slavoljuba Stojadinovića.
 
Učenici su imali sedmi čas filozofije. "Istrčao sam iz sale, otišao na sprat gde je čovek upao sa puškom. Ušao sam u učionicu i video ga", kaže profesor Stojadinović.
 
On je opisao kako je izgledao trenutak kada je od G. T. oteo oružje.
 
"Počeo sam da pričam sa njim. On je u jednom trenutku okrenuo pogled ka tabli, i tada sam ja skočio na pušku. Krenuli smo da se rvemo. Uspeo sam da mu otmem oružje. Ispalio je dva metka meni pored glave, ali sam uspeo da regulišem situaciju. Policija je nakon toga došla i uhapsila ga", navodi profesor.
 
Prve informacije ukazuju na to da je u pitanju psihički bolesna osoba, koja je htela da napravi talačku situaciju u školi. Zbrinut je u Opštoj bolnici.
 
Mediji prenose da su kod G.T. pronađeni i ručna bomba, pištolj i eksploziv.
 
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da je u srednjoj Ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Velikoj Plani stanje stabilno nakon incidenta u kome je nepoznata osoba upala tokom održavanja časa i pucala u plafon učionice, kao i da muškarac koji je izazvao incident "nije učenik škole, nije roditelj i nema veze sa obrazovnim sistemom".
 
U saopštenju se navodi da je "nepoznati muškarac ušao u učionicu tokom šestog časa i pričao nepovezano, nakon čega je izvadio automatsku pušku i držao je na grudima, a ispod prsluka je imao još neko oružje. Učenici su bili prisutni tokom razgovora između profesora koji je držao čas i nepoznatog muškarca, ali su vrlo brzo posle dolaska dežurnog nastavnika napustili učionicu".
 
"Profesor fizičkog i odeljenjski starešina fizički je savladao nepoznato lice i tokom rvanja ispaljena su dva metka, dok je profesor fizičkog vaspitanja dobio lakše povere ruke, ali ne od vatrenog oružja", saopštilo je Ministarstvo.
 
Iz Ministarstva navode da su "organi policije postupili prema svojim nadležnostima".
  • bogdan

    24.11.2019 18:04
    @Djura

    zanimljivo da u svom patrijotskom zanosu nikako niste spomenuli domace politicare bandite koji godinama pljackaju sopstveni narod .
  • jovica

    24.11.2019 16:46
    @Đura
    .......odselite se negde, npr u zemlju snova Ameriku, ..."

    s obzirom da je amerika ubedljivo prva drzava po useljavanju stranaca rekao bih da to zaista jeste zemlja snova .
    Zbog cega bi se neko useljavao u drzavu koja ne valja ?
  • Boston

    23.11.2019 15:24
    @Đura 22.11.2019 • 16:07
    Idite
    Vi koji jedva čekate bilo kakvu lošu vest pa da komentarišete ispod vesti ružno o Srbiji, odselite se negde, npr u zemlju snova Ameriku, ..."

    Hvala bogu ja odlazim u februaru da se pridruzim velikom broju od milion Srba koji zive tamo .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.