Rektorka: Odluka o doktoratu Siniše Malog nije politička, već akademska

Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović rekla je da je odluka Etičkog odbora Beogradskog univerziteta o doktorskoj disertaciji Siniše Malog bila isključivo akademska.
Rektorka: Odluka o doktoratu Siniše Malog nije politička, već akademska
Foto: Medija centar Beograd
Navela je da se ne slaže sa ocenom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je reč o političkoj odluci.
 
Ona je dodala da Univerzitet nije u poziciji da određuje ko će biti član vlade ili ne.
 
"Ovde se odlučivalo o kvalitetu doktorske disertacije i svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ovo je bila odluka stručnog tela, a u našim stručnim telima smatramo da su najkvalitetniji i najpozvaniji ljudi da o tome odlučuju, tako da se ne slažem s tom ocenom", rekla je rektorka.
  • Y

    23.11.2019 17:01
    A osveta je stigla...
    U budžetu za 2020. Beogradskom univerzitetu je finansiranje umanjeno za preko 500 mln rsd. Ministar finansija je Siniša Mali. Ako bi se sada univerziteti u Srbiji solidarisali, i stali sa radom, odletela bi čitava aktuelna Vlada.
  • bravo

    23.11.2019 14:31
    bravo
    barvo

  • Gina

    23.11.2019 14:29
    gina
    Kapa dole ovoj zeni. Botovima nista nije sveto. Sram vas bilo, zbog sendvica prodajete dusu. Nema niceg goreg nego kada te se stide i rodjena deca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.