Podignute optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

Kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao je optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, prenosi "Kosovo online" pozivajući se na izvore bliske istrazi.
Podignute optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića
Foto: 021.rs
U obrazloženju optužnice, piše portal, navodi se da su "Spasojević i Rošić optuženi za pomaganje u ubistvu Ivanovića po nalogu Milana Radoičića". Takođe, piše i da su optužnice one poslate na prevod i da će biti zvanično objavljene narednih dana.
 
Za razliku od njih dvojice, protiv Milana Radoičića nije podignuta optužnica, navodi "Kosovo online".
 
Rošić i Spasojević su uhapšeni pre godinu dana tokom akcije ROSU na severu Kosova i Metonije.
 
Slučaj ubistva Olivera Ivanovića više od 22 meseca tapka u mestu.
 
Pre godinu dana, specijalne jedinice ROSU ušle su na sever KiM, kada je uhapšen Nedeljko Spasojević, Marko Rošić i Dragiša Marković, dok je Milan Radoičić izbegao hapšenje. Dragiša Marković je kasnije pušten iz pritvora dok se ostala dvojica uhapšenih još uvek nalaze u pritvoru u Gnjilanu odnosno Podujevu.
 
Sekretarica Olivera Ivanovića Silvana Arsović je više puta pozivana na razgovor u Prištinu i njoj se na teret stavlja "pomaganje u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo".
 
Specijalne jedinice ROSU su nakon 23. novembra još u par navrata sprovele akciju hapšenja na severu Kosova.
 
Poslednji uhapšeni je Rade Basara, policijski službenik koji je bio uključen u istrazi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je u istoj akciji na meti bio i Željko Bojić, komandant kosovske policije za Severnu Mitrovicu koga pripadnici ROSU nisu pronašli u njegovom stanu.
 
Sin Željka Bojića, Vasilije, koji je tom prilikom uhapšen, oslobođen je nakon 24 sata provedenih u pritvoru, navodi "Kosovo online".
  • Toza

    24.11.2019 10:24
    Nikad nisam verovao da cu vise verovati albancima nego nasima .
  • pera

    23.11.2019 17:11
    ..
    Svaka cast albancima i samo neka isteraju to do kraja, zatvore ih i bace kljuc. Znamo mi ko ga je ubio, ali ovde oni nikada nece biti kaznjeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija