Aleksandar Tereki o piratskoj otmici: Pokupio sam deo posade i preuzeo kontrolu nad brodom

Zrenjaninac Aleksandar Tereki koji je bio na brodu prilikom napada pirata u Gvinejskom zalivu, vratio se kući. Dopisniku RTS-a iz Zrenjanina je rekao da je "pokupio deo posade i preuzeo kontrolu nad brodom".
Aleksandar Tereki je bio na brodu prilikom napada pirata, ali se sa grupom pomoraca izvukao. Po dolasku kući u Zrenjanin on je za RTS rekao da je to bila nezgodna situacija i da su imali "više sreće nego pameti".
 
"Posada je istrenirana, uvek smo spremni za takve stvari, u skladu s tim smo i reagovali. Sticaj okolnosti je bio, pošto nije šablonski, da su uspeli da se popnu na brod i da u jednom trenutku preuzmu kontrolu nad brodom", ispričao je Aleksandar.
 
Kaže da je zahvaljujući pribranosti i sreći on uspeo da izbegne napadače, pokupi deo posade i preuzme kontrolu nad brodom.
 
Ministarstvo spoljnih poslova je ranije danas saopštilo da je u grupi od sedam otetih mornara i državljanin Srbije.
 
Pirati u Gvinejskom zalivu oteli su sedam osoba, a osam se sakrilo.
 
Među članovima posade bili su i državljani Južne Afrike, Filipina i Kameruna.
 
Za sada nisu poznati nikakvi dodatni detalji o otmičarima i njihovim motivima.
  • Dejan

    24.11.2019 08:15
    Dil
    Da vidite neki traktor sa prikolicom u svojoj njivi,sta biste uradili ? Postali bi ste pirat !! Taj brod sa posadom je bio u tudjem dvoristu, moglo se i ocekivati, zato gazde broda i angazuju jeftine radnike sa ovih prostora !
  • Zika

    23.11.2019 20:27
    Bas lepo
    Bas lepo da je uteko, mada sve je cudno ... bas cudno..E. ribolovacke su price cudne.
  • sale

    23.11.2019 17:28
    Malo mi je cudna prica .
    ako je preuzeo kontrolu nad brodom zasto je onda morao bezati ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija