Novosti: Lukašenko iduće sedmice u Beogradu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko posetiće u utorak Beograd, gde će se sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i održati govor poslanicima Skupštine Srbije, pišu "Novosti".
List javlja da će jedna od glavnih tema razgovora biti "nastavak saradnje u oblasti namenske industrije".
 
Vučić i Lukašenko će, prema saznanjima "Novosti", razgovarati o planovima za dalji razvoj vojno-ekonomske saradnje Srbije i Belorusije u domenu plasmana proizvoda i u razmeni tehnologije za proizvodnju naoružanja.
 
Pored vojnih tema, razgovaraće se i o unapređivanju ekonomske saradnje dve zemlje i Kosovu.
 
Lukašenko dolazi u Srbiju uoči isporuke četiri borbena aviona "mig-29" koje je Srbija kupila od Belorusije, čiji je remont počeo u februaru, a koji bi u Srbiju trebalo da stignu početkom iduće, 2020. godine.
 
Predsednik Belorusije je prethodni put u Beogradu bio 2014. godine, a "Novosti" su podsetile da je on "jedini svetski lider" koji je Srbiju posetio tokom NATO bombardovanja 1999. godine.
  • Mašnica

    28.11.2019 23:38
    Srbija
    U Srbiji je svaki gost dobrodošao.
  • Nemanja

    28.11.2019 22:53
    Diktator rupčage od države posećuje drugu rupčagu od države u diktaturi. Šokantno.
  • Persida

    28.11.2019 21:52
    Dobrodoslica
    Jedini lider koji je posetio Srbiju 1999 za vreme NATO bombardovanja kada drugima nije bilo ni na kraj pameti da dodju.
    To mnogo govori o njemu.
    Dobrodosao u Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.