Prodat Megatrend, Mića Jovanović odlazi iz Srbije

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.
Jovanović navodi da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom nemačkom investicijom u Srbiju.
 
"Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica", rekao je Jovanović.
 
Megatrend je prodat za 56,1 milion evra.
 
Megatrend je prodat za 56,1 milion evra. Jovanović je kao razlog za prodaju univerziteta naveo medijski linč i kampanju, a epilog je to što je kako kaže, posle negativne hajke koja traje već pet godina, "upis studenata opao za 400 odsto".
 
"Povod je medijski linč i kampanja, a film na N1 je vrhunac toga", rekao je Jovanović i dodao da mu je "preko glave" i optužbi predstavnika Saveza za Srbiju, za čije vreme je, kako kaže, Megatrend cvetao.
 
On je izjavio i da mu je nuđena finansijska pomoć države, ali da nije pristao jer bi to, kako je naveo, puklo ko bomba. Jovanović je istakao da nije kriminalac, niti oligarh, kao i da je Megatrend "oličenje kvalitetnog obrazovanog sa profesorskim trustom mozgova".
 
"Nijedna diploma nije ovde kupljena", tvrdi Jovanović. On je demantovao sve navode o tome da su doktorat ili osnovne studije ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sporne.
 
Novi vlasnik Megatrenda je prusustvovao konferenciji za novinare, ali je svoje zvanično obraćanje najavio za sledeću nedelju, po završetku svih procedura. Ipak je kratko poručio da, kada su u pitanju diplome, sve mora biti po zakonu i da će, ako bude potrebno, biti formirane i posebne komisije.
 
Mića Jovanović odbio da govori za N1 u dokumentarnom filmu "Mega diplomac", koji je emitovan na TV N1 i u kome je naveden čitav niz nelogičnosti i nepravilnosti u poslovanju univerziteta, kao i u sticanju najviših akademskih zvanja funkcionera na vlasti, počevši od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Opširnije o ovoj temi možete čitati OVDE.
 
  • školovana budala

    03.12.2019 18:38
    računica
    56 000 000 :4 000 (onih što im treba diploma)=16 000 DIPLOMA ;ne trebaju profesori,asistenti,sekretarice SAMO ŠTAMPAČ (ima zgradu;ne treba mu Sava centar;tamo su neki "studirali")
  • Trt

    02.12.2019 10:00
    @dijasporac

    Čekaj malo, stomatolozi i građevinci - pa to ne zvuči kao oni studenti društvenih nauka koje si tako revnosno pljuvao ovde pre nedelju-dve, tvrdeći da su daleko gori od raznih prirodnjaka i matematičara. Pa jel to ispada da si lupetao gluposti, i da su ipak sve struke podjednako preplavljene šarlatanima i neradnicima?

    Dobro kažu, daj budali dovoljno kanapa i on će se sam obesiti.
  • novosađanka

    01.12.2019 14:58
    Mića je metafora današnje vlasti. Nizgled lepo, vredno, pošteno a ustvari kulise, Potemkinova sela i krađa i enormo bogaćenje Kartela AV i svih njegovih uvlakača i šlihtara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.