Omladina DS-a u centrali stranke, traži poništavanje odluke o raspuštanju

Omladina Demokratske stranke došla je u centralu stranke u Beogradu, nakon što je Predsedništvo DS ranije raspustilo omladinski klub DS i više beogradskih odbora, saznaje N1.
Predstavnci Demokratske omladine su u stranačkim prostorijama i čekaju da im se obrati i predsednik DS Zoran Lutovac od kojeg, kako kažu, traže razgovor i dijalog.
 
Jedna od članica Demokratske omladine, Aleksandra Božić rekla je da su zatečeni današnjom odlukom i najavljuju žalbu Staturanoj komisiji DS. Podršku omladini pružili su i pojedini narodni poslanici, pa su tako ispred stranačkih prostorija bili Balša Božović i Aleksandra Jerkov.
 
"Glavni problem u celoj ovoj situaciji jeste to što je ova odluka donesena jednostrano. Od trenutka kada su raspisani izbori za kongres demokratske omladine, više puta smo pokušali da stupimo u kontakt s predsednikom stranke, koji nam nije izašao u susret da porazgovara sa nama. Ova odluka nas je poprilično zatekla i mi ne znamo koji je razlog. Neposredno pre održavanja kongresa postojala su dva potencijalna kandidata. Mi smatramo da je veoma važno da postoji demokratski proces unutar stranke, ali mislim da smo više puta bili uskraćeni za slobodu mišljenja", rekla je Božić za N1. 
 
Balša Božović je rekao da je i on zatečen odlukom o raspuštanju. Ukazao je na nedostatak demokratije u DS i izrazio nadu da će rukovodstvo ipak da shvati poruke koje su mu upućene. 
 
Na pitanje šta se dešava u DS, on je rekao za FoNet da su "mladi uzeli stvar u svoje ruke"
 
Podsećamo, Predsedništvo Demokratske stranke je, zbog "neposlušnosti", raspustilo danas više opštinskih odbora stranke u Beogradu, kao i nedavno izabrano rukovodstvo stranačkog podmlatka.
 
Kako se navodi u saopštenju DS, razlozi za ovu odluku su neaktivnost gradskog odbora, kao i zaustavljanje štetnih praksi koje su Demokratskoj stranci na lokalnim izborima u Beogradu donele, kako kažu, najlošiji rezultat u istoriji stranke i time je stavili na marginu političkog života u Srbiji.
 
Dodaje se da predstavnici omladine prilikom organizacije izbornog kongresa nisu delovali u skladu sa demokratskim procedurama kojih se, kako kažu, Demokratska stranka beskompromisno drži od svog osnivanja, čime su naneli štetu Demokratskoj omladini i stranci.  
 
Grupa članova DS napustila je ranije danas sednicu Glavnog odbora i pre njenog završetka, negodujući što su u odlučivanju o tačkama dnevnog reda u raspravi učestvovali gosti koji nisu članovi DS-a. Među demokratama koji su napustili sednicu su Branislav Lečić, Aleksandra Jerkov, Balša Božović, Radoslav Milojičić Kena, kao i bivši ministar Slobodan Milosavljević.
  • Niko

    01.12.2019 07:56
    Za nikog
    Uz ovakvu opoziciju, vlast ne treba da brine. A gradjani već znaju šta je apstinencija.
  • Jao

    01.12.2019 03:25
    Sede pod slikom ovog protiv koga pricaju njihovi nadredjeni! Sta je sa tom omladinom, ovi crveni u Novom Sadu svaki vikend obelezavaju nesto uzurpirali centar kao da je njihov, ovi sad zauzeli prostorije kao da su njihove, deco polako
  • Inspektor Višekruna

    01.12.2019 00:42
    ?
    Sukob za i protiv Đilasa?
    Za i protiv bojkota?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.