Siniša Kovačević: Krivična prijava protiv Miće Jovanovića zbog "sumnjive prodaje Megatrenda"

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da je protiv bivšeg rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića podneta krivična prijava zbog prevare povodom, kako je rekao, sumnjive prodaje tog univerziteta i zatražio reakcije nadležnih povodom toga.
Kovačević je rekao da ta stranka traži reakciju Ministarstva prosvete i ministra Mladena Šarčevića povodom te prodaje. Prema njegovim rečima, bivši rektor i vlasnik Megatrenda Mića Jovanović je "ili žrtva prevare prilikom prodaje ili je i sam učestvovao u prevari".
 
Dodao je da se cela prodaja dešava nakon što je na televiziji N1 prikazan film o tom univerzitetu i istakao da je "Megatrend kupljen po većoj ceni nego što vredi".
 
"Ne vidi se kraj nijedne afere ni pravno, ni moralno", rekao je Kovačević.
 
Vlasnik Univerziteta "Megatrend" Mića Jovanović rekao je ranije da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.
 
Vanredna kontrola Megatrendovog Pravnog fakulteta
 
Nacionalno akreditaciono telo (NAT) pokrenulo je postupak vanredne kontrole kvaliteta Pravnog fakulteta Megatrend univerzitet, pošto je jedan broj profesora sa te visokoškolske ustanove prešao na fakultet društveno-humanističkih nauka koji je u osnivanju i trenutno je u postupku početne akreditacije, piše list "Danas".
 
U NAT-u kažu da je postupak vanredne kontrole fakulteta počeo pre nego što se u javnosti pojavila informacija o prodaji Univerziteta Megatrend i to nakon što su došli do saznanja da Pravni fakultet nema dovoljno kadrova za izvođenje nastave.
 
Na pitanje šta će se desiti ako se ispostavi da je prodaja Megatrenda sporna, u NAT-u kažu da oni za to nisu nadležni i da je to pitanje za inspekcijske organe.
  • Inspektor Višekruna

    02.12.2019 22:08
    @Lala
    Nažalost, potpuno ste u pravu!
  • Ucim nemacki

    02.12.2019 21:12
    Sve ce to narod opet glasati
    Dva i po sata putovao od Koteza sto je nekih 3km od centra Beograda do Zarkova sto je nekih 7km od centra.Dakle dva i po sata 10 km.

    Znam da nema veze sa temom ali ima itekako sa ljudima koji:
    -vode javni prevoz u svakom gradu ukljucujuci i saobracaj i poboljsanje kvaliteta saobracaja
    -kanalizacija smrdi sa svakom kisom na ljudske fekalije oseca se onaj vreo smrdljivi gas pored svake autobuske stanice

    Suma sumarum.
    Na jednom primeru saobracajnog haosa u toku lagane kise se vidi svo realno stanje nase nacije.I "diplomaca".

    Zemlja hostaplera,bitangi,mazohista,prevaranata i vecitih sanjara koji cekaju bolje sutra 30 i kusur godina.
  • Neša

    02.12.2019 21:01
    Ah
    Svetska sila: "Slobode" nemaju alternativu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija