Umesto za RFZO, 60 miliona dinara za promociju Srbije

Vlada Srbije preusmerila je 60 miliona dinara, koji su bili namenjeni Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, za međunarodnu promociju Srbije u okviru kampanje "Srbija stvara".
Umesto za RFZO, 60 miliona dinara za promociju Srbije
Foto: 021
Kako se navodi u poslednjem broju Službenog glasnika, a prenosi Nova ekonomija, ova sredstva biće raspoređena Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu "radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za međunarodnu promociju inovacionih i kreativnih delatnosti i aktivnosti".
 
"Srbija stvara" ja kampanja koja promoviše zemlju tako što "afirmiše vrednosti savremene Srbije - kreativnost, inovativnost i originalnost", kako se navodi na sajtu te platforme.
 
Iza kampanje stoji Savet za kreativne industrije, koji je osnovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a u njemu sede pojedinci i organizacije iz kreativnog sektora.
 
Savet razmatra predloge javnih politika i propisa vezanih za razvoj kreativnih industrija u Srbiji, ali i pomaže pri određivanju prioritetnih ciljeva i aktivnosti i podstiče komunikaciju i saradnju između sektora kreativnih industrija i drugih grana privrede, navodi se na sajtu serbiacreates.rs.
  • ggg

    03.12.2019 13:35
    znači zato plaćam 38 godina socijalno a fada mi zatreba lekarska intervencija moram kod privetnika i naravno sve plaćam - POD HITNO DA SE IKINE SKIDANJE SA PLATE SOCIJALNO i ovako se svi leče kod privatnih doktora - pa kadaveć plaćam bar neću dva puta
  • /

    03.12.2019 13:23
    /
    svako ko mi bude stavio minus na prethodni komentar neka mi posle par meseci dostavi dokaz o rezultatu kampanje

  • /

    03.12.2019 13:22
    /
    neke demonstracije povodom ovoga?
    reakcija opozicije?

    smrdez od naroda cini smrdiju


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.