Usvojeno: Povećana taksa za javni servis

Taksa za javne medijske servise RTS i RTV od 1. januara 2020. godine poskupeće sa 220 na 255 dinara, predviđeno je izmenama zakona koje je danas usvojila Skupština Srbije.
Usvojeno: Povećana taksa za javni servis
Foto: Pixabay
Ova taksa plaća se preko računa za struju.
 
Javni medijski servisi delimično se finansiraju iz budžeta Srbije, a delimično iz takse.
 
Vlada Srbije je ranije navela da se sredstva po osnovu takse za javni servis, kao i njen ukupan iznos, utvrđuje "u funkciji obezbeđenja stabilnog sistema finansiranja osnovne delatnosti javnih medijskih servisa, njihove uređivačke nezavisnosti i institucionalne autonomije, istovremeno vodeći računa o ekonomskoj snazi obveznika".
  • Piplfoks

    09.12.2019 13:36
    @kuzze detelinara

    Isto tako su i nama od tebe miliji retardi koji ćute.
  • Ivi

    07.12.2019 12:46
    Bezumlje
    Što pre zbrisati odavde kao jedan od ciljeva u životu. Čekam vizu. Uskoro. Nisam jedina. Nažalost.

    Botovima je vidim super, lupaju minuse, prate smernicu *KAKO KOMENTARISATI, ALI SVOJIM REČIMA*, jer sa tim neupotrebljivim klupkom ganglija koje imaju u glavi i nisu za bolje od sendviča sa podrigušom i mooožda hiljadarkom.
  • mrnjao

    06.12.2019 19:55
    Nije im dovoljno sto nam vredjaju inteligenciju i zdrav razum preko tih "javnih servisa", nego jos moramo da platimo za to. Neko te pljuje u lice i ti moras da mu kazes hvala i da mu jos platis za to. Neka ga placaju ti sto pljuju i sto se ne skidaju sa tih servisa 24/7 i oni mazohisti sto ih (ga) gledaju svojom voljom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija