Vanredni inspekcijski nadzor nad Kontrolom leta Srbije i Crne Gore

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije pokrenuo je vanredni inspekcijski nadzor rada Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), potvrđeno je u Direktoratu za Radio Slobodna Evropa (RSE).
Vanredni inspekcijski nadzor nad Kontrolom leta Srbije i Crne Gore
Foto: Pixabay
Vanredni inspekcijski nadzor je uveden nakon saopštenja Sindikata kontrole letenja u kome su izneli tvrdnje da "u dužem vremenskom periodu SMATSA ne poštuje standardne operativne procedure koje se odnose na stres kontrolora letenja, što može da ugrozi bezbednost tog vazdušnog prostora".
 
Kako je u pisanoj izjavi za RSE potvrdio Direktorat, vanredni inpekcijski nadzor SMATSA pokrenut je na tri lokacije Beograd, Niš, Kraljevo, sa ciljem utvrdjivanja usaglašenosti rada sa odredbama Pravilnika o radnom vremenu kontrolora letenja na operativnom radnom mestu.
 
SMATSA je ranije reagovala na tvrdnje sindikata kontrole letenja i saopštila da se "vazdušni saobraćaj u njihovoj nadležnosti odvija bezbedno i neometano, u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju i medjunarodnim standardima". Upućen je poziv sindikatima da obrazuju odbor za pregovore koji čine predstavnici reprezentativnih sindikata i početak pregovora zakazan je za 12. decembar.
 
Za RSE je u sindikatu kontrole letenja potvrdjeno da će se odazvati tom pozivu na razgovore.
  • Stanoje Zoranovic

    07.12.2019 10:28
    Pravosudje
    Ovo je dobro što se kontrola odma posle par članaka u novinama aktivirala. A šta treba da se desi da naši pravosudni organi počnu raditi svoj posao i da se aktiviraju? Ni posle hiljede članaka u novinama o korupciji u javnom sektoru i vlasti, NIŠTA. Vjerojatno iz straha.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.