Senat Univerziteta poništio doktorat Siniše Malog

Senat univerziteta u Beogradu jednoglasno je doneo odluku o poništavanju doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog zbog činjenice da je plagirao svoj doktorat.
Senat Univerziteta poništio doktorat Siniše Malog
Foto: 021.rs
Za potvrdu odluke Odbora za profesionalnu etiku glasala su 32 prisutna člana Senata, protiv i uzdržanih nije bilo, niti je bilo ko želeo dodatno da pojasni odluku.
 
Senat je odluku doneo jednoglasno i ona je konačna, a Siniša Mali može da pokrene upravni spor, precizirala je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.
 
Time je potvrđena prethodna odluka univerzitetskog Odbora za profesionalnu etiku, koji je utvrdio da je prilikom izrade doktorata Siniše Malog bilo neakademskog ponašanja.
  • Ja

    13.12.2019 07:59
    @Bitno je
    Kоји су то формално правни услови за обављање функције министра финансија?
  • Radojica

    13.12.2019 07:58
    A komisije?
    Lepa odluka.

    Doktorat da bi bio odbranjen i kandidat proglašen za DOKTORA NAUKA potrebno je da prođe kroz ruke 6 različitih komisija stručnjaka 5 puta.

    Prvi put kada prijavljuje temu, tema mora da ide na: katedru, NN veće instituta, NN veće Fakulteta, Stručno telo Univerziteta, Senat Univerziteta.
    Drugi put kada prijavljuje mentora, tema mora da ide na katedru, NN veće instituta, NN veće Fakulteta, Stručno telo Univerziteta, Senat Univerziteta.
    Onda sve ide kod članova komisije za odbranu u sastavu najmanje 5 članova.
    Treći put kada je napisan, doktorat u 9 kopija mora da ide na katedru, NN veće instituta, NN veće Fakulteta, Stručno telo Univerziteta, Senat Univerziteta.
    Četvrti put kada ode 30 dana na javni uvid, ceo doktorat i njegove primedbe ide na katedru, NN veće instituta, NN veće Fakulteta, Stručno telo Univerziteta, Senat Univerziteta.
    Peti put kada se kandidat proglašava za doktora nauka njegovo imenovanje ide na katedru, NN veće instituta, NN veće Fakulteta, Stručno telo Univerziteta, Senat Univerziteta.
    Šesti put diplomu potpisuje rektor Univerziteta.

    Gde su sada svi članovi svih ovih komisija? Profesori sa svih ovih sednica, pa makar neka se javi jedan sa jedne sednice, jedan odakle bilo, neka neko ko nije u Nemačkoj kaže jednu reč o svim ovim članovima svih ovih komisija.

    Lično, mislim da njegov rad nije plagijat iako je prepisivao, jer rad ima originalni naučni doprinos. Rezultati rada i zaključak nisu plagirani.
  • Ucim nemacki

    13.12.2019 07:58
    A bugarski grafolog nista?
    Dovesce bugarskog grafologa i bugarski grafolog ce reci da mu je zloupotrebljen potpis na doktoratu.

    Ne bi me cudilo da za par dana osvane naslov u informeru,alo,blicu,telegrafu i na u udarnom terminu tv pinka "Nepoznati pocinioci PRIMIRALI SINISU MALOG da potpise doktorat van svoje volje pod pretnjom oruzja....".
    -
    "Ovca koja shvati da je ovca vise nije ovca".
    -Tolstoj..
    --
    septembar 13, 2019

    Šest luksuznih stanova koje je Siniša Mali kupio kao direktor ofšor kompanija sa Britanskih Devičanskih Ostrva i koji se vode na njihove ćerke firme u Bugarskoj – „Erma 11“ i „Erul 11“, oduzeto je jer su ove firme prestale da plaćaju porez i vraćaju kredite banci u Bugarskoj, pokazuje dokumentacija koju su prikupili KRIK i portal Bivol.

    https://www.krik.rs/slucaj-24-stana-banka-i-drzava-oduzele-6-apartmana-u-bugarskoj/


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija