Nakon višesatnog prekida, ponovo uspostavljen saobraćaj na granici sa Mađarskom

Posle pet sati ponovo je uspostavljen saobraćaj na mađarsko-srpskoj granici.
Kompletan saobraćaj ka toj zemlji rano jutros bio je privremeno obustavljen zbog kvara na informacionom sistemu mađarskih pograničnih službi.
 
U četvrtak su carinske delegacije Srbije i Mađarske usaglasile mere za olakšan prelaz granice tokom praznika.
 
Ideja o minimumu graničnih kontrola, koje bi se primenjivale u putničkom saobraćaju od 15. decembra do 15. januara, što je već dogovoreno na sastancima zvaničnika ministarstava unutrašnjih poslova obe zemlje, prihvatljiva je i za carinske administracije. Zbog toga je dogovoreno da se carinske formalnosti u predstojećem periodu maksimalno relaksiraju u okvirima zakonskih mogućnosti, kako bi i promet robe bio olakšan.
 
Delegacije su se saglasile da trajna rešenja za veću propusnu moć na zajedničkoj granici podrazumevaju proširenje postojećih kapaciteta, jer bi uvođenje dodatnih traka na ulazu i izlazu omogućilo prioritetan prolaz za kamione koji su u tranzitu, prevoze kvarljivu robu ili su prazni.
 
Ubrzanju teretnog saobraćaja na Horgošu značajno će doprineti i planirano proširenje parking prostora, kao i izgradnja izlaznog kamionskog terminala.
  • \

    13.12.2019 12:09
    @Programer

    Madjari a ne Madzari
    Nisu svi g***a znas?
  • Nesa

    13.12.2019 10:01
    Ah
    Brisanje granice i aneksija "nezavisne" Vojvodine.
  • Programer

    13.12.2019 09:15
    Madzarima malo-malo pa padne sistem. Dajte, napravice to moja firma ko svet za 21 dan. Samo nek oni plate porez.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija