FOTO, VIDEO: Eksplozija na pumpi na granici Srbije i BiH, poginuo muškarac iz Loznice, više njih povređeno

Državljanin Srbije Z. A. (49) iz Loznice poginuo je, a više osoba je povređeno, u eksploziji u blizini graničnog prelaza Šepak kod Zvornika.
"On je svojim automobilom naišao u trenutku kada je iz pumpe krenuo da curi plin. Plin je curio toliko da se pumpa uopšte nije videla", objavio je banjaljučki portal Srpskainfo.
 
Automobil udara u benzinsku pumpu, plin curi na sve strane, a radnici i građani koji su se u tom trenutku našli na licu mesta nisu ni slutili kakva će se katastrofa dogoditi. To je zabeležila kamera samo trenutak pre eksplozije benzinske pumpe "Nešković" kod Zvornika.
 
 
U Policijskoj upravi Zvornik zvanično je potvrđeno da je jedna osoba poginula, a više njih povređeno.
 
"Eksplozija na benzinskoj pumpi 'Nešković' u blizini Zvornika nam je prijavljena danas oko 10 časova i na lice mesta odmah su upućena četiri vatrogasna vozila", rekao je za Srpskainfo šef službe Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik Slaviša Milić.
 
On je pojasnio da je tom prilikom pričinjena znatna materijalna šteta.
 
"Do eksplozije je došlo kada je auto udario u pumpu za pretakanje i tom prilikom oštećeno je devet vozila. Osim vozila pričinjena je šteta i na drugim objektima u blizini", rekao je Milić za Srpskainfo.
 
 
 
Direktor bolnice Zvornik Ivan Popović rekao je za "Srpskainfo" da je do sada najmanje sedam ili osam osoba povređeno.
 
"Na licu mesta se nalaze tri naša sanitetska vozila, kao i santitetska vozila Hitne pomoći. Na mesto eksplozije došle su i ekipe Hitne pomoći iz Loznice, ali i iz Bijeljine. Svaki minut nam stižu povređeni", rekao je Popović.
 
 
On je dodao da među dovezenim pacijentima ima onih koji su teže, ali i onih sa lakšim povredama.
 
Prema njegovim rečima povređene voze i u bolnice u Bijeljinu, ali i u Loznicu.
 
 
Mediji prenose da je do eksplozije došlo pošto je jedan automobil udario u aparat za sipanje goriva.
 
Saobraćaj na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina je obustavljen.
  • Podbarac

    24.12.2019 10:28
    ...par linkova
    Prema usporenom snimku izgleda da je do eksplozije došlo prvo unutar prostorija kafića levo od pumpe, koji je izgleda bio u neposrednoj blizini (iznad) rezervoara.

    Po svemu sudeći do eksplozije je došlo kada je odnos vazduh-gorivo pao ispod 15:1, u im prostorijama (rezervoaru), a ostatak je doprineo plamenu, tj. požaru.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=b-rwcAb_3Mk&feature=emb_title

    Ostaci kafića i krater rezervoara:
    https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/Qmrk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWW1RN01EQV8vMjNkOTBkMDc3MTQzYTc4NGE5MGQyNzUxZDkxMTk1MWQuanBnkZMCzQSwAIEABQ

    Prvobitni "dim" je zapravo kondezovana vodena para usled naglog pada temperature, a ne gas - to praktično znači da su svi unaokolo i imali sreće, jer da je to bila mešavina gasa i vazduha, (kao kod termobarične bombe), tih 25 tona LNG-a bi sravnilo sa zemljom sve u krugu od preko 100 metara... Svega.

  • nije Mile veverica

    23.12.2019 21:15
    Sad se postavlja pitanje i sa jedne i sa druge strane Drine kakvi su propisi o bezbednosti. Koji su kriterijumi kojim sa daju dozvole za gradnju benzinskih pumpi. Ili drugih rizicnih objekata. Na tom potezu ima dve ili tri benzinske a izmedju njih, kuce...

    Nisu tu samo potrebni aparati za gasenje, niti obuka ljudi koji rade. Oni se samo razbeze, sto bih verovatno i ja. Koliko bi trebalo da su udaljene benzinske od prvih objekata. Evo primer sta se desi.

    A ima ih i na 20-30 m od stambenih zgrada. Pogotovo u vecim gradovima.
  • Boze

    23.12.2019 17:06
    Pa
    Pa kako mozes da vozis kola na pumpu i udaris u tocilicu covece kar vidis da curi gas na sve strane koji bilmez moras biti auuu pogine covek bezveze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.