Lekar izdavanjem recepata oštetio RFZO za 280.000 dinara

Požarevačka policija podnela je protiv sedamdesetdevetogodišnjeg lekara iz Petrovca na Mlavi krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio pet krivičnih dela, čime je oštetio Republički fond za zdravstveno osiguranje za oko 280.000 dinara.
Lekar izdavanjem recepata oštetio RFZO za 280.000 dinara
Foto: Pixabay
Sumnja se da je osumnjičeni lekar kao odgovorno lice jedne privatne specijalističke ordinacije, tokom septembra, trojici svojih pacijenata sačinio deset recepata za kupovinu leka buprenorfin, na koji nisu imali pravo.
 
Krivična prijava je podneta po nalogu Posebnog Odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.
  • Branislav

    13.12.2020 15:18
    Bup
    Lek je za odrzavanje zavisnika u kontrolisanim uslovima, zavisno od kolicine. Uzima se tj. prepoeucljivo je uzimati pod jezik. Sto se dede tice, ma unuk mu dao aj deda pomozi ili neki komsija, odprilike.
  • opaaa

    24.12.2019 14:50
    Dedica gledao neke popularne serije... Nije on samo ostetio RFZO, on je bukvalno dilovao drogu. Za one koji nisu upuceni u psihofarmake: lek buprenorfin je opijat, sintetisani heroin upravo slicnog dejstva kao i sam heroin. Koristi se kao lecenje heroinskih zavisnika (supstitucija - droga se daje na kasicicu u kontrolisanim uslovima narkomanu da ne bi isao okolo, krao, napadao i ostecivao svoje zdravlje iglom), a kod onih koji nisu zavisni, a vole ponekad da se malo drogiraju, njima ima isto dejstvo kao heroin. Bup je vrlo solidna i kvalitetna droga. Znaci deda diler je za neku sumu davao recepte, oni koji su podizali su preprodavali narkomanima kao i svaka druga droga sto se diluje. Nije ni alkaloidu ili hemofarmu bilo lose. A RFZO ionako razvlaci i peljesi ko kako stigne, najmanji problem su mu neki jadni narkomani. Bolje da sisaju bup nego da se ubodu iglom.
  • Ako je

    24.12.2019 12:01
    Lek se koristi za skidanje zavisnika.

    "Лек Buprenorfin Alkaloid сублингвалне таблете садржи активну супстанцу бупренорфин
    хидрохлорид, припада групи лекова који се употребљавају у опиоид ној зависности. Buprenorfin Alkaloid се користи као терапија замене код зависности опиоидима,
    у склопу медицинског, социјалног и психолошког третмана."

    Proizvode ga Makedonci i verovatno su odlu;ili da cenama oderu sve koji leče zavisnike.

    I šta će oni sad starcu od 79 godina, koji je odlučio da spasi neku decu, za kojoj je državi stalo samo toliko, koliko joj treba donacija njihovih organa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija