Tri prinudna iseljenja danas u Beogradu, "Krov nad glavom" najavio akciju

Združena akcija "Krov nad glavom" pozvala je sve humane i solidarne ljude da se pridruže danas, 24. decembra, u akciji sprečavanja prisilnog iseljenja tri porodice iz stanova na tri različite lokacije u Beogradu.
Tri prinudna iseljenja danas u Beogradu, "Krov nad glavom" najavio akciju
Foto: 021 (Ilustracija)
Oni su pozvali solidarne komšije i sugrađane da se pridruže u sprečavanju iseljenja porodica Marković, Boroje i Krivokuća, urušavanja njihovih ljudskih prava i širenja siromaštva, i za dostojanstven život svakog čoveka u zemlji.
 
Kako je u saopštenju navedeno, porodicu Marković, dvoje bolesnih penzionera, sestru supruge i sina koji žive sa njima, pokušaće u 8 časova da isele izvršitelji iz stana u ulici Stanoja Glavaša 14, koji je do 2014. bio opštinsko vlasništvo ali ih je stečajni upravnik firme Hidrotehnika Beograd-gradnja uknjižio i upisao u stečajnu masu. Stanari su pokrenuli postupak u katastru i pred tužilaštvom za organizovani kriminal, ali postupci traju, a stečajni upravnik protiv koga je podneto više od 30 krivičnih prijava po raznim osnovama pokušava da radnike bivše "Hidrotehnike" izbaci na ulicu, navedeno je u saopštenju.
 
Iz podrumskog stana u Ulici Koste Glavinića 20, po nalogu Direkcije za imovinu za danas je zakazano iseljenje porodice Boroje, policajca u penziji, njegove bolesne supruge i ćerke koja je samohrana majka.
 
Porodica Krivokuća treba da bude iseljena u podne iz stana u ulici Vojvode Savatija 16a, koji je uredno platila, ali javni izvršitelj postupa kako bi namirio dugove investitorke Mirjane Đurđević.
 
"Združena akcija Krov nad glavom suprotstaviće se svakome ko pokuša da naše sugrađane pretvori u beskućnike, bilo da su u pitanju banke, investitori, država ili fizička lica. Niko nema pravo da drugome oduzima najosnovnije potrepštine zbog profita ili namirenja duga", navedeno je u saopštenju.
  • Sasa

    24.12.2019 08:41
    A Venecija nista?
    11.823.000 dinara sto je tacno 100 hiljada eura je Vlada Republike Srbije od para poreskih obveznika dala pre par dana za pomoc Veneciji ciji je GDP veci od Srbije.

    Valjda moze od tih 100 hiljada eura da se plati jedna ili dve zaostale rate po 200 ili 300 eura a ostalih 95 hiljada da se posalje nisam stvarno pametan.

    A da ovo je Srbija.Nista onda.


    https://www.021.rs/story/Info/Srbija/230591/Srbija-pomaze-Veneciju-sa-118-miliona-dinara.html

    "Venecija privlači više od 25 miliona turista godišnje...."
  • Neša

    24.12.2019 08:30
    Ah
    Farsa neoliberalizma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.