Broj žalbi ombudsmanu za 15 odsto povećan, najviše primedbi na izvršitelje

Zaštitniku građana u ovoj godini bio je 15 odsto više obraćanja građana nego u prošloj, a najčešće su bili iz socijalne sfere i imovinsko-pravnih odnosa, izjavio je ombudsman Zoran Pašalić.
 Broj žalbi ombudsmanu za 15 odsto povećan, najviše primedbi na izvršitelje
Foto: Pixabay
Najviše žalbi je na postupke naplate izvršitelja zbog duga Infostanu, jer prilikom prinudne naplate angažuju advokatske kancelarije, što dodatno povećava troškove dužnicima, rekao je Pašalić u Jutarnjem programu TV Prva.
 
On je objasnio da je Zaštitnik građana zbog toga gradu Beogradu i Infostanu uputio zahtev za odgovor da li su morali biti angažovani advokati, kao i pitanje da li Infostan ima pravnu službu i da je zakonski rok istekao u ponedeljak, ali da nije odgovoreno.
 
"Zato smo uputili urgenciju po hitnom postupku, sa rokom od sedam dana da odgovore, a ako to ne učine, preduzimamo mere", naglasio je Pašalić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija