Policija u Leskovcu uhapsila 11 osoba zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije uhapsili su 11 osoba osumnjičenih da su zloupotrebom položaja i pranjem novca prisvojili 5,6 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Policija u Leskovcu uhapsila 11 osoba zbog zloupotrebe službenog položaja
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Uhapšeni su I.D. (24) odgovorno lice leskovačke filijale "Viner štediše osiguranje", Z. R. (44) regionalni menadžer filijale u Nišu, I. T . (55) odgovorno lice jedne banke u Leskovcu, D. D. (40) službenik jedne banke u Leskovcu, D. T. (25), N. S. (22) , D. B (25), M. P. (21), S. S. (43), M. K. (23) i Z. S. (26), svi zaposleni u "Viner štediše osiguranju" u Leskovcu.
 
Sumnja se da je I. D. u dogovoru sa Z.R, a uz pomoć D.T. i N.S. od više građana Leskovca i Vlasotinca uzimala novac na ime štednje, iako je znala da štednja nije delatnost "Viner štediše" osiguranja.
 
Potom je, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore sa oštećenima o životnom osiguranju, bez njihovog znanja, i od tog novca uplaćivala premije osiguranja.
 
Na ovaj način je kroz bruto provizije neosnovano povećavala iznos svoje zarade, dodaje se u saopštenju. Osumnjičeni D.B, M.P, S.S, N.S, M.K. i Z.S. od više osoba pribavljali su lične karte na osnovu kojih je I. D, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore o životnom osiguranju.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.
  • Svi, svi, svi...

    28.12.2019 16:02
    Lele, imali ko da nije?
    Bolje da su nagradili malobrojne koji nisu zloupotrebili položaj.
  • Joca

    28.12.2019 00:18
    Opet nasedate
    Dobro ljudi kad ce vama biti dosta prevare. Necete finansijski svome naj blizem da pomognete a gurate novac u ruke prevarantima tako vam i treba. Ista firma nas je prevarila devedesetih pa sada i i ko zna kada opet. Bolje dajte novac bolesnoj deci nego bitangama. Sva ta osiguranja, moraju inspekcije i privredni kriminal da procesljaju i objave rezultate kontrole. Duzni su da stite gradjane a ne da hvataju lopove kad prevara nastane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.