Siniša Mali tužio Univerzitet: Doktorat će "braniti na sudu"

Ministar finansija Siniša Mali podneo je žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat, potvrdila je za Danas portparolka Upravnog suda Milka Babić.
Siniša Mali tužio Univerzitet: Doktorat će "braniti na sudu"
Foto: 021.rs
Ona je u pisanom odgovoru dostavljenom beogradskom dnevniku navela da je pred Upravnim sudom 17. decembra pokrenut upravni spor po tužbi Siniše Malog protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.
 
"Tužilac tužbom osporava rešenje drugostepenog organa - Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu od 28. novembra, koji je po žalbama rektorke Univerziteta u Beogradu i Siniše Malog, preinačio odluku prvostepenog organa Naučno-nastavnog veća Fakulteta organizacionih nauka od 28. oktobra", navodi se u odgovoru.
 
Milka Babić je dodala da je predmet trenutno u postupku prethodnog ispitivanja procesnih pretpostavki za vođenje upravnog spora, kao i da će po kompletiranju spisa, biti dostavljen postupajućem veću i rešen u razumnom roku.
 
Ona je objasnila da su sudije dužne da rešavaju predmete po redosledu prijema tužbe u sud, u skladu sa Programom rešavanja starih predmeta i sa posebnim prioritetom u rešavanju predmeta koji se po zakonu i Sudskom poslovniku smatraju hitnim.
 
Na pitanje da li će odluka Senata Univerziteta o poništavanju diplome Siniši Malom biti odložena do odluke suda, Milka Babić je rekla da tužba, po pravilu, ne odlaže izvršenje upravnog akta protiv koga je podneta.
  • Bili Kid

    31.12.2019 01:02
    Na kojem sudu, ovom raspalom, unakazenom, korumpirano-mafijaskom sudu? Jel to Mali mislio? On misli da smo svi mi veverice i da ne znamo da je ovaj nas pravosudni sistem (svinjac) u totalnom raspadu i da je jedan od krivaca sto je ova zemlja MAFIJASKI SVINJAC. Poltronsko-politicko-mafijasko sudstvo ce bilo sta da sudi? Vratili ste nas u 16. vek, razrusili i unazadili nas i ovu teritoriju vekovima. Sram vas bilo!
  • Lenka

    29.12.2019 14:06
    Dr
    Kakav smesan mali covek. Senat i svi profesori su jednoglasno izglasali da je prepisivao, plagirao je sa svojim mentorima i naucni rad u stranom casopisu, gde mu je to editor casopisa napisao i to sve mu nije dovoljno da se makar malo mali pokaje i zavuce u misju rupu.
  • bibu

    29.12.2019 08:32
    deda mraza
    Od Deda Mraza sam naručio pamet i kulturu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.