Krušik: Orkestrirana medijska kampanja nanela štetu kompaniji

Kompanija Krušik saopštila je da je pretrpela štetu u poslovanju i pad potražnje za proizvodima na svetskom tržištu usled "orkestrirane negativne medijske kampanje", u kojoj se, kako kažu, šire neistine.
Krušik: Orkestrirana medijska kampanja nanela štetu kompaniji
Foto: Pixabay
Krušik je za to optužio domaće političare i medije, ali i "strukture susedne zemlje" čije kompanije su konkurent Krušiku.
 
Fabrika oružja iz Valjeva u saopštenju navodi da redovno isplaćuje plate, poreze i doprinose, a da je korporacija 2019. godine ostvarila proizvodnju u vrednosti od blizu 100 miliona američkih dolara, dok je vrednost izvoza iznosila 95 miliona dolara.  
 
"HK Krušik je u poslednjem kvartalu ove godine sve više svestan prljavih namera i pokušaja dela javnosti i pojedinaca da unište ne samo Krušik, već kompletnu odbrambenu industriju Srbije, kao zdravo industrijsko jezgro naše zemlje", navodi se u saopštenju kompanije.
 
Dodaje se da su intenzivirani kontakti sa postojećim i novim kupcima i dobavljačima, a da je rukovodstvo fabrike razmatralo moguće opcije za uspešno funkcionisanje u 2020. i narednim godinama.
 
"Uvažavajući posledice negativne kampanje koja se vodi protiv Krušika i potencijalne štete po Krušik i njegove ključne dobavljače, predloženo je više modela za efikasno i ekonomično poslovanje fabrike", piše u saopštenju.
 
Predloženi modeli podrazumevaju analizu troškova materijala, korekcije zarada zaposlenih, kao i smanjenje broja zaposlenih, što se u saopštenju navodi kao "prilagođavanje broja zaposlenih realnim tržišnim uslovima". Kako se kaže, troškovi u ova tri segmenta su dominantni.
 
Kompanija navodi da su u razgovore uključeni predstavnici pet sindikata, a zaključeno je da svoje predloge dostave i predstavnici radnika i rukovodstva na srednjem nivou, kako bi se razgovori nastavili početkom januara.
 
"Nažalost, iskrene namere upravnih i rukovodećih struktura, kao i dela predstavnika radnika ponovo su, po ko zna koji put, zloupotrebljene i pretvorene u dnevno političko prepucavanje. Kompanija moli političare i medije da prestanu sa medijskim objavama različitih neistina ili poluistina o Krušiku, ličnih podataka kupaca i njihovih vlada, sklopljenih ugovora, jer to u ovoj vrsti posla nanosi ogromne štete ne samo Krušiku, nego i velikom broju dobavljača koji zavise od Krušika i dovodi u pitanje očuvanje radnih mesta u Krušiku i mnogim drugim fabrikama čiji opstanak zavisi od Krušika", zaključuje kompanija iz Valjeva.
 
Savez za Srbiju saopštio je da je sindikalcima iz Krušika traženo da optuže uzbunjivača Aleksandra Obradovića za uništavanje fabrike, a da je predstavnicima radnika saopšteno da će u narednim mesecima biti otpušteno 1.200 radnika.
  • Marinko

    29.12.2019 01:33
    Jeste, evo ja zbog orkestra nisam kupio petarde od Krušika nego neke iz Kine, sve to zbog prljave kampanje.
  • Pedja

    28.12.2019 23:55
    Kad uhvatiš lopove na delu...
    ...naneseš štetu svojoj firmi!?
  • Zos

    28.12.2019 20:50
    Tata
    Ha,ha,ha,ha,ha...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.