Pronađena oteta devojčica

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović iz Suvog dola kod Niša pronađena je deset dana od nestanka.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da se za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem i dalje traga.
 
"Pretpostavlja se da je Jovanović na teritoriji Niškog okruga i intenzivno se traga za njim. Očekujem da će pripadnici policije uspeti da dođu do njega", rekao je Stefanović. Naveo je da je ceo reon blokiran i da su jake snage policije na terenu.
 
Devojčica je pronađena u jednoj od napuštenih kuća u selu Pasjača i u tom trenutku bila je sama. Prebačena je u bolnicu u Nišu, komunkativna je i svesna.
 
Ministar je rekao da je policija deset dana po hladnoći i teškom vremenu pretresala svaku napuštenu kuću ili vikendicu u okolini Niša i Knjaževca. On se zahvalio svima koji su učestvovali u potrazi. 
 
Podsetimo, Monika je oteta 20. decembra, oko 7:30h, kada je krenula u školu u Brzom Brodu. Policajci su danima tragali za devojčicom, a u akciju su se uključili i građani, preduzeća koja se bave privatnim obezbeđenjem, pripadnici Vojske Srbije i BIA. 
 
Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu. Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.
 
Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasao drvoseča.
 
Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.
 
Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci. Na slobodi je od januara 2019. godine.
  • iguman

    31.12.2019 22:11
    Po
    meni je ovo jedna uspela "igranka", da se skrene paznja sa lopovskih afera.
    Nije , naravno , ni kidnapovanje maloletnice za zanemariti, ali koliko ih ja ucestvovalo u potrazi za jednim iscasenim amaterom je vise od igre. Ali kod nas je sve "jestivo".
  • Bujke

    30.12.2019 16:33
    Namcor
    Jedann veliki minus za mene u prvi mah sam pimislio jos jedna lazna uzbuna zbog momka. Nemojte razmisljati na moj nacin
  • MonteDushano

    30.12.2019 09:46
    Kao u filmu ovo sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.