Policija će tragati za otmičarem devojčice i tokom novogodišnje noći

Potraga za Ninoslavom Jovanovićem iz Malče kod Niša, koji je osumnjičen za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović, trajaće i tokom novogodišnje noći.
Policija kaže da neće smanjivati svoje snage u selima oko Niša, ali i na svakom drugom mestu gde postoji sumnja da se on nalazi. Od jutros je veliki broj pripadnika policije i Žandarmerije u njegovom rodnom selu, Malča.
 
Direktor policije Vladimir Rebić danas je obišao sela Jasenovik i Orovac. U Jasenoviku je rekao da policija daje sve od sebe i da će begunac biti pre ili kasnije pronađen. "Ovi ljudi neće dočekati Novu godinu sa svojim porodicama, jer je prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova pronalazak Ninoslava Jovanovića i njegovo privođenje pravdi", rekao je Rebić prilikom posete policijskih službenika.
 
Upitan o danu kada je Monika pronađena, a Ninoslav Jovanović pobegao, Rebić kaže da je patrola došla za dva do tri minuta, ali da se on već udaljio.
 
"Jedan policajac je ušao u kuću, a dvojica su krenula za Ninoslavom, ali jednostavno on je imao prednost od dva do tri minuta", rekao je Rebić.
 
S obzirom na to da je, kada je drugi put policija tragala za njim, uspeo za to vreme da otme još jednu devojčicu, Rebić je rekao da je i ranije apelovao na roditelje da obrate pažnju i povedu računa o svojim ćerkama. "Apsolutno postoji ta bojazan, dok ga ne uhvatimo, nećemo biti mirni", rekao je Rebić.
 
Dodaje da policija veruje da neće biti u stanju da izvrši još neku otmicu, jer se prosto krije.
 
 
Podsetimo, treći put, za 23 godine, stotine policajaca tragaju za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put - 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i 14-godišnju devojčicu. Obe je danima držao u zatočeništvu i pre svakog seksualnog zlostavljanja ošišao. U oba slučaja, sa žrtvama se krio po šumama i napuštenim vikendicama. Žrtve su uspele da pobegnu, a policija je posle opsežne i višednevne potrage uhapsila Jovanovića. Osuđen je na 10 godina zatvora.
 
Na slobodi, i to uslovnoj, našao 2005. godine. Usledili su novi zločini. Žrtva Jovanovića bila je 12-godišnja devojčica. Zatočena i maltretirana duže od dva dana. Za Jovanovićem je ponovo krenula policijska potera. Dok su helikopteri nadletali okolinu Niša, a više od petsto policajaca sa psima pretraživalo teren, Jovanović je uspeo da otme novu žrtvu - takođe devojčicu od 12 godina. Odvukao je u šumu i ošišao, međutim spasilo je to što su njene vriske čuli meštani.
 
Ninoslav Jovanović, ubrzo je osuđen na 15 godina zatvora. Ipak, odlukom Vrhovnog suda, presuda mu je smanjena na 12 godina.
 
Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zato je ponovo proveo još pet meseci iza rešetaka. Kada se vratio iz zatvora, u martu 2019. u kuću u Malči, meštani su pisali peticije tražeći način da se Malčanskom berberinu stane na put, jer strahuju za svoju decu.
  • Samo bezati odavde

    01.01.2020 01:03
    Zabaviste od drzave
    Kada ga uhvatite ponudite mu mesto savetnika ministra unutrasnjih poslova za reon istocne srbije.
  • iguman

    31.12.2019 22:56
    Znaci
    jos poneko spominje "Krusik" i "Jovanjicu", pa da produze "mazanje ociju"dok se ne zaboravi.
  • Srem

    31.12.2019 22:27
    Bruka
    Stefanovica i Vulina priključite neka ga i oni traže ako treba cele godine. Obrukaše Srbiju a pričaju o nekakvoj spremnosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.