Meštani sela kod Bora najavljuju blokade puteva zbog mini hidroelektrana

Meštani sela Zlota i Sumrakovca na teritoriji Bora i Boljevca zapretili su blokadom puteva i mostova ukoliko se nastavi izgradnja mini hidroelektrana na Zlotskoj reci.
Meštani sela kod Bora najavljuju blokade puteva zbog mini hidroelektrana
Foto: Pixabay (ilustracija)
Odbornik vlaške stranke "Most" u Skupštini grada Bora Milivoje Janošević rekao je da je ovo odlučeno na zboru meštana dva sela, koji smatraju da će zbog mini hidroelektrana sela ostati bez vode za piće i poljoprivredu od koje živi većina meštana.
 
"Pozivamo sve nadležne i dajemo im rok od sedam dana da objasne ko je doneo odluku o izgradnji, ko je izdao dozvolu, ko su izvodjači, koji su to ljudi koji hoće da ovo naše bogatstvo unište", rekao je odbornik Janošević iz Zlota, najvećeg sela u Srbiji.
 
Nezadovoljni meštani su se prethodno okupili u centru Zlota gde su nakratko blokirali saobraćaj. Prema rečima organizatora protestnog skupa, formiran je Odbor za odbranu reka koji će redovno obilaziti lokacije na kojima je planirana gradnja.
 
"Radove ćemo sprečiti po svaku cenu makar uveli i noćne straže i nateraćemo ih da obustave sve aktivnosti jer dugog izlaza nemamo", rekao je Janošević.
 
Prema njegovim saznanjima, na ovoj teritoriji planira se izgradnja pet mini hidroelektrana koje će, smatra on, uništiti biljni i životinjski svet kod Zlotskog kanjona koji je pod zaštitom države.
  • Sumrakovac

    07.01.2020 14:15
    Otpor uzurpatorima!
    Ukoliko mestani ne pokazu odlucnost i pruze otpor uzurpatorima prirodnih dobara, mogu slobodno da se isele.Pohlepa onih, kojima osim novca nista nije sveto,prelazi sve granice i sto je jos gore vlast im daje dozvole verovatno uz uslov da se i po neko od njih ugradi.
    Ne dajte ono sto vam je jos od predaka ostalo, a sto sluzi na dobrobit svih gradjana Srbije, a ne privilegovanih ,alavih i neodgovornih pojedinaca, ma ko oni bili i ma ko stajao iza njih .Samo slozno i imacete podrsku svih savesnih i odgovornih gradjana Srbije bez obzira na njihova politicka opredeljenja.
  • Homoljac

    07.01.2020 12:56
    Bravo ljudi!!! Ne dopustite ono sto smo mi neangazovanjem i nezainteresovanoscu dopustili da urade od Mlave
  • hajduk

    07.01.2020 12:27
    pomozi boze
    Samo hrabro narode protiv SNS tiranije !!! Hristos se rodi, nadam se da ce bog da pogleda ovu srbiju i otera Vucica i ostalo SNS zlo odavde

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija